BM özel mahkeme kuracak

BM Güvenlik Konseyi, Somali kıyılarında yakalanan korsanların, Somali ve civarında özel mahkemeler kurularak yargılanmasının bir an önce planlanmasını öngören bir karar tasarısını oybirliğiyle kabul etti.

Yayınlanma: 11.04.2011 - 20:17
Abone Ol google-news

Konsey'in 15 üyesi tarafından kabul edilen kararda, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'dan, kurulacak özel mahkemelerde korsanların yargılamalarının nasıl yapılacağı konusunda bir rapor hazırlayarak 2 ay içinde sunmasının beklendiği belirtildi.

Güvenlik Konseyi'nin, Genel Sekreterin raporunu sunmasının ardından bu konuda yeni bir karar almayı düşündüğü kaydedilen kararda, BM'ye üye ülkelerden, gemi sanayisinden ve korsan faaliyetlerinden olumsuz etkilenen taraflardan, korsanların tutuklanıp bu mahkemelerde yargılanmasını temin amacıyla mali destek vermeleri istendi.

Karar tasarısının hazırlanmasına ön ayak olan Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Vitali Çurkin de yaptığı açıklamada, Somali açıklarında giderek kötüleşen korsan faaliyetleriyle mücadelede, uluslararası toplumun yeni önlemler almasının önemine dikkati çekti.

Somali açıklarında faaliyet gösteren korsanların, 26 civarında gemiyi ve içinde bulunan 600'e yakın kişiyi halen rehin tuttukları belirtiliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler