Borusan Filarmoni'yi James Judd yönetecek

Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası (BİFO), Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda İngiliz şef James Judd yönetimde, 7 Mart'ta konser verecek.

Yayınlanma: 28.02.2013 - 10:40
Abone Ol google-news

BİFO'nun İngiliz şef James Judd'ın yöneteceği ''Yüzyıl Dönümünde İngiltere'' konserinin solisti, Alman viyolonselci Daniel Müller-Schott olacak. Müller-Schott, konserde Elgar'ın ''Viyolonsel Konçertosu''nu Matteo Goffriller yapımı 1727 ''Ex Shapiro'' çellosu ile dinleyicilerin karşısına çıkacak.

Aralarında Berlin Filarmoni, Rotterdam Filarmoni, Amsterdam Kraliyet Concertgebauw Orkestrası, İngiliz Oda Orkestrası, Kraliyet Filarmoni, Londra Senfoni ve Fransız Ulusal Orkestrası'nın bulunduğu topluluklarla konserler veren şef James Judd yönetimindeki BİFO, konserde Vaughan Williams'ın ''The Wasps'' uvertürü, Delius'un ''On hearing the first cuckoo in spring''i ile Elgar'ın ''Engima Varyasyonları''ndan bir bölümü seslendirecek.
BİFO'nun ''Yüzyıl Dönümünde İngiltere'' konseri, 7 Mart'ta Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapılacak.

Kerem Görsev, 2 Mart'ta Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu'nda hayranları ile buluşuyor. Görsev'in 2010 yılında kaydettiği albümü ''Therapy''nin ismini taşıyan proje, sanatçının yeni bestelerinin orkestral uyarlamalarından oluşuyor. Artık bir klasik haline gelmiş olan Kerem Görsev Trio'nun diğer iki elemanı Kağan Yıldız ve Ferit Odman da çalışmada yer alan diğer isimler. Yayınlandığı günden itibaren önemli satış rakamlarına ulaşan, Türkiye'de bir seferde en çok satılan caz albümü olma özelliği taşıyan proje, orijinal ana kadrosu ile CRR'de dinleyicilerin karşısına çıkacak.

Müzik eleştirmenlerince, Doğu'nun mistik kokularını çağdaş caz müziğine taşıyan Rabih Abou-Khalil, kariyerindeki 20. albümü ''Hungry People''ın yayınlanması şerefine uzun bir aradan sonra topluluğuyla, yarın CRR Konser Salonu'nda sahne alacak. Rabih Abou-Khalil'e, sahnede Gavino Murgia (Vokal, soprano saksafon), Luciano Biondini (Akordeon), Michel Godard (Tuba) ve Jarrod Cagwin (Davul & Perküsyon) eşlik edecek.
''Nefes kesen sesiyle'' bugünün en büyük kontrtenorlarından biri olarak kabul edilen Andreas Scholl, bu ay ''Virtuoso'' kuşağında 2 Mart'ta İş Sanat Kültür Merkezi'nde Tamar Halperin'le konser verecek.

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası (İDSO) konseri, Şef Alpaslan Ertüngealp yönetiminde yarın Caddebostan Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek. L.v. Beethoven 1. Piyano Konçertosu ile başlayacak konser, J. Haydn'ın Senfoni - Konçertant eseriyle devam edip E. Grieg'in Peer Gynt 1. Süiti ile son bulacak.

''Uluslararası Opus Amadeus Oda Müziği Festivali'' yedi konserle 7 Mart - 8 Nisan tarihleri arasında oda müziğinin birbirinden güzel eserlerini müzikseverlerle buluşturacak. Beşiktaş Belediyesi Fulya Sanat ve Beyoğlu Sent Antuan Kilisesi'nde gerçekleşecek festivalde, Türkiye, Avrupa ve Amerika'nın başarılı ve ünlü müzisyenlerinin icraları ile barok, klasik, romantik ve 20. yüzyıl müziğinin birbirinden güzel eserlerine yer verilecek.

 

Opera ve bale

Müzik otoriteleri tarafından dünyanın yaşayan ''En iyi Tango orkestrası'' kabul edilen ''Color Tango de Roberto Alvarez'', ''Tango to İstanbul'' festivalinin 5'incisi kapsamında Türkiye'ye geliyor. Şişli Belediyesi Kent Sineması Kültür Merkezi'nde 5 ve 8 Mart'ta sahne alacak orkestraya festival kapsamında İstanbul'da olan dünyaca ünlü Arjantinli ve yerli çiftler eşlik edecek. Arjantin Tango müziğinin en büyük efsanelerinden ve Tango müziğinin ''Altın Çağ''ına damga vuran Osvaldo Pugliese'nin başyardımcısı ve baş bandoneon sanatçısı Maestro Roberto Alvarez tarafından kurulan ve yönetilen Color Tango Orkestrası, Pugliese gibi güçlü ve dramatik bir sese sahip. ''Öldüren Aşk'' operası, Kadıköy Süreyya Operası'nda 2 Mart'ta izlenebilecek.

 

Tiyatro

İstanbul Devlet Tiyatrosu oyuncuları, Küçük Sahne'de yarın, 2 ve 3 Mart'ta ''Kendi Kendine Konuşmaktır Aşk'', 5, 6, 7 Mart'ta ''Kurban'' adlı oyunları sergileyecek. Küçükçekmece Cennet Kültür ve Sanat Merkezi'nde yarın, 2 ve 3 Mart'ta ''Inishmorelu Yüzbaşı'', Cevahir Salon 1'de yarın, 2, 3, 5, 6 ve 7 Mart'ta ''Ölüleri Gömün'', Cevahir Salon 2'de aynı tarihlerde ''Aşkımız Aksaray'ın En Büyük Yangını'', Üsküdar Tekel Sahnesi'nde yarın, 2, 3, Mart'ta ''Çehov Makinesi'', Beykoz Ahmet Mithat Efendi Sahnesi'nde yarın, 2 ve 3 Mart'ta '' Profesyonel'' oyunlarını sahneleyecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nda yarın, 2 ve 3 Mart'ta Ümraniye Sahnesi'nde ''Şark Dişçisi'', Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi'nde ''Türkiye Kayası'', Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde ''Kabare'', Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi'nde ''Dar Ayakkabı İle Yaşamak'', Fatih Reşat Nuri Sahnesi'nde ''Büyünün Gözleri'', Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde ''Gönlümdeki Osman Hamdi Bey'' adlı oyunlar izlenebilir.
Tolga Çevik'in ''Komedi Dükkanı-Arkadaşım Hoşgeldin'' adlı oyunu Beşiktaş Kültür Merkezi'nde, ''Nakşıdil Sultan'' Akatlar Kültür Merkezi'nde, ''Benimle Delirir misin?'', Hayal Perdesi'nde, 2 Mart'ta ''Çanakkale Mahşeri Kardeşlik Destanı'', Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde, 5 Mart'ta ''Edepsiz Komedi'' Metin Zakoğlu Cafe Theatre'da sahnelenecek.

 

Sergi

Türk opera-bale tarihinin duayen dekoratörlerinden tasarım seçkilerinin yer alacağı ''Türk Operasında Dekor Resimleri'' sergisi, Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası'nda 2 Mart'ta açılacak. Sergide, Devlet Tiyatrosu, Opera ve Balesi'nin sahnelediği opera ve bale temsillerinin dekorlarını yapmış duayen sahne tasarımcılarının çalışmalarından derlenilen dekor örnekleri, sanatseverlerin beğenisine sunulacak. ''Orijinal çizimler'', ''dekor resimlerinin orijinallerinden fotokopiler'' ve ''fotoğraflar'' olmak üzere üç grupta opera ve baleseverlerle buluşacak dekorlar, toplu/karma retrospektif olarak Türkiye'de ilk defa sergilenecek.

Serpil Mavi Üstün'ün, ''Zamansız'' isimli sergisi Harmony Sanat Galerisi'nde, Zeynep Nesligül Eryıldırım'ın, ''Arşiv'' adlı sergisi Kadıköy Belediyesi Merkez Sanat Galerisi'nde 2 Mart'tan itibaren, sekiz sanatçı kadının bir araya gelerek oluşturduğu ''Kibele'nin Torunları'' grubu üyelerinin değişik sanat dallarındaki eserlerinden oluşan sergisi ArkeoPera Sanat Galerisi'de 5 Mart'tan itibaren görülebilir.

 

Çocuklar için

Çocukların sevgilisi ''Strawberry Shortcake'' (Çilek Kız), ABD'den Brezilya'ya pek çok ülkede sergilenen muhteşem Live Show'uyla 2 Mart'ta Akatlar MKM Atilla İlhan Salonu'nda Türkiye'de ilk kez çocuklarla buluşuyor. American Greetings ve Max Licensing'in lisanslı aile gösterisi olan ''Çilek Kız'', Türkiye'de ilk kez özel kostüm, karakterler, dans ve müzik şovları sahneleyecek.

''Çilek Kız'', kendisi gibi meyve ve tatlı isimlerine sahip neşeli arkadaşlarıyla yaşadığı Minicik Şehri'nin Bahar Festivali'ni özel dekoruyla sahneye taşıyacak. Çilek Kız ile arkadaşları ''Böğürtlenli Çörek'', ''Ahududu'', ''Limonlu Şeker'', ''Portakal Çiçeği'' ve ''Bay Uzun Yüz'' gösteride, çocuklara dostluğun, dayanışmanın ve sevginin anlamını bir kez daha hatırlatacak. Birbirinden heyecanlı akrobasi gösterileri, fanatik köpeklerin futbol şovu, nefes kesen köpek balıkları, akıllı foklar ve sevimli penguenler, yarın, 2, 3, 6 ve 7 Mart tarihlerinde Flyinn Avm'de çocuklarla buluşacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon