Botanik Bahçesi CHP’ye yasak: "Rektörün talimatı var"

"Millet Bahçeleri" projesi Erdoğan'ın seçim vaatleri arasında yer alırken, on yıllardır halkın ziyaretine açık olan İstanbul Üniversitesi Botanik Bahçesi'ne milletvekilleri alınmadı. Diyanet’e tahsis edilen alana girmek isteyen CHP’li heyete izin verilmedi.

Yayınlanma: 06.07.2018 - 14:49
Abone Ol google-news
<video:1019174>

Atatürk’ün davetiyle Türkiye’ye gelen Alfred Heilbronn tarafından kurulan Türkiye’nin en eski, dünyanın ise en saygın botanik bahçelerinden biri olan İstanbul Üniversitesi Botanik Bahçesi, müftülük hizmetlerinde kullanılmak üzere Diyanet İşleri Başkanlığı’na tahsis edilmiş ve önceki hafta da tahliye işlemi için düğmeye basılmıştı. Ancak bahçe için yeni bir yerin tahsis edilmemesi üzerine dün CHP’liler Botanik Bahçesi’ne giderek incelemelerde bulunmak istedi.

 

"REKTÖRLÜĞÜN TALİMATI VAR"

Botanik Bahçesi’nin de bulunduğu kampusa gelen heyet, içeriye alınmadı. Kapıdaki görevliler “Rektörlüğün talimatı var. İçeriye alamayız” deyince, CHP İstanbul milletvekili Ali Şeker “Bir milletvekili nasıl üniversite binasına alınmaz” diye tepki gösterdi.

Şeker, burada yaptığı açıklamada bahçenin bulunduğu yerden sökülmesi halinde kültür ve genetik türlerin de yok olacağını belirterek, “Botanik bahçede türü tükenen ağaçlar, türü tükenen çiçekler Türkiye’de kaybolmakta olan bitkiler burada tekrardan canlandırılıp tekrardan doğayla buluşturuluyor. Biz 15 dönüm kadar bu alanın müftülük bahçesi olarak kullanılması, müftülüğün gezi bahçesi çiçek bahçesi gibi olarak kullanılmasını doğru bulmuyoruz. Müftülüğün başka yerde bu ihtiyaçları karşılanabilir ama burada öğrencilerin laboratuvara ihtiyacı var. Bizler bu güzelliğin yok olmasına izin vermeyeceğiz. Burada öğrenciler eğitim görüyorlar. 85 yılda kuralan bir laboratuvarın bir çırpıda yok edilmesi kabul edilemez” diye konuştu.

 

CHP’li heyet daha sonra bölgeden ayrıldı. Kampus önündeki yoğun güvenlik önlemleri ise dikkat çekti. Öte yandan bahçenin akıbeti için üniversite yönetiminin toplantı halinde oldukları öğrenildi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler