Bozkırın ortasında yeşeren bir üniversite

Bugün itibariyle 80 bine yakın öğrencisi, 3 bin 200'ü aşkın akademisyeni ve 3 milyon metrekarelik alana sahip olan Selçuk Üniversitesi, yapılan yatırımlarla her geçen gün giderek daha da büyüyor.

Bozkırın ortasında yeşeren bir üniversite
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 17.10.2009 - 06:55

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, 1975 yılında kurulan Selçuk Üniversitesi'nin bugün 80 bine yakın öğrencisi, 3 bin 200'ü aşkın akademisyeni ve 3 milyon metrekarelik alanı ile Anadolu'nun en büyük üniversitesi haline geldiğini söyledi.
Üniversitede özellikle son 5 yıl içinde ivme kazanan yatırımlarla fiziki yapılanmanın tamamlanma noktasına geldiğini ifade eden Okudan, ''Üniversitemiz buna paralel gerçekleştirilen bilimsel yatırımlarla da akademik ağırlığını tüm Türkiye nezdinde hissettirmeye başlamıştır'' dedi.

'2 tıp fakültesine sahip olan ikinci üniversite'

Okudan, son 5 yıl içerisindeki toplam 124 milyon liralık hayırsever bağışlarının, fiziki ve sosyal yapılanma için ciddi bir kaynak oluşturduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu: ''Bu kaynağın büyük bir kısmını üniversitemize sağlayan hayırsever iş adamı Ahmet Keleşoğlu adına 34 üniversiteden daha büyük Eğitim Fakültesi, yaklaşık 30 milyon lira maliyetle tamamlanma noktasına gelmiştir. Anadolu'nun en büyük üniversitesi dediğimiz Selçuk Üniversitesi'nin bu misyonunun gereği olarak 2'inci büyük tıp fakültesi hayata geçirilmiştir. Böylelikle üniversitemiz İstanbul Üniversitesi'nden sonra 2'inci tıp fakültesine sahip olan tek üniversite olmanın gururunu yaşamaktadır. Bizim gerçek mutluluğumuz ise bu 25 yıllık rüyanın gerçekleşmesi ile doğacak tatlı rekabet ortamında Konya bölgesine verilebilecek en kaliteli sağlık hizmetinin önünü açmış olmaktır.''

Bölge için ciddi bir eksiklik arz eden Onkoloji Hastanesi'nin çok kısa bir süre sonra faaliyete geçmesi ile kanser hastalarının artık tedavi için başka şehirlere gitme eziyetinden kurtulmak üzere olduğunu dile getiren Okudan, ciddi kaynaklar ayrılarak yapılan bu tür hizmetlerin Selçuk Üniversitesi'nin bulunduğu bölgeye duyduğu sosyal sorumluluğun gereği olduğunu bildirdi.

Üniversitelerin bulunduğu bölgenin ekonomilerini geliştirip, bilimsel, sosyal ve kültürel tarihini de değiştirmekle yükümlü olduğun anlatan Okudan, ''Öyle ki 2003 yılında yapılan bir tez çalışmasına göre Selçuk Üniversitesi, 1 yılda Konya'ya doğrudan ve dolaylı olarak yaklaşık 1 milyar liralık katma değer sağlamıştır'' diye konuştu. Okudan, 2005 yılında gerçekleştirilen yönerge değişikliği ile son 4 yılda 2 bin akademisyenin yurt dışına gönderildiğini, 2009 yılı sonunda bu sayının 3 bin 500'ü bulmasının hedeflendiğini dile getirerek, aynı dönemde Bilimsel Araştırma ve Akademik Yayın Etiği Yönergesi çıkarılarak DPT ve TÜBİTAK kaynaklı 89 proje kazandırıldığını bildirdi.
 

'Yayın sayısında devlet üniversiteleri arasında 10. sırada'

Tüm bunların yanı sıra her şeyi ile kurumsallaşmış bir üniversite hayalini gerçekleştirmek için 2009-2013 Stratejik Planı hazırlandığını ifade eden Okudan, şöyle devam etti: ''Meslek yüksekokulları koordinatörlüğü oluşturuldu. Kariyer Planlama Merkezi ve Avrupa Birliği Merkezi ile üniversitemiz bünyesinde Türkiye'nin 3'üncü büyük teknokenti kurulmuştur. Bu düşünceyle kurduğumuz sistem sonuçlarını vermeye başlamış, gelinen noktada son 5 yılda öğretim üyesi başına düşen yayın sayısı sistemli olarak artış göstermiş. Bugün itibariyle Selçuk Üniversitesi, toplam yayın sayısında 115 üniversite arasından 12. sıraya, devlet üniversiteleri arasında ise 10. sıraya yükselmiştir.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler