BP'de kayıp sürüyor

New York Borsası'nda dün yüzde 15'in üzerinde değer kaybeden British Petroleum (BP) hisseleri bugün Londra Borsası'nda işlemlerin başlamasından sonra keskin bir şekilde değer kaybetti.

Yayınlanma: 10.06.2010 - 09:08
Abone Ol google-news

Açılışta yüzde 11 oranında değer kaybeden şirketin hisseleri daha sonra toparlandı ve hisselerin düşüş oranı yüzde 9,3 oldu. BP, Londra Borsası açılmadan önce, finansal durumunun güçlü olduğunun altını çizerek, ''Meksika Körfezi'ndeki petrol sızıntısıyla ilgili maliyetin üstesinden gelmek için önemli kapasite ve esnekliğe sahip olduğunu'' açıkladı.


14 yılın en düşüğü

BP hisseleri dün Meksika Körfezi'ndeki petrol sızıntısının maliyetine ilişkin kaygılar nedeniyle dün New York Borsası'nda 14 yılın en düşük seviyesine gerilemişti. Şirketin hisseleri yüzde 16 kadar değer kaybederek 29,20 dolardan kapanmış ve Ağustos 1996'dan bu yana en düşük seviyesini görmüştü. BP'nin hisseleri 20 Nisan'da Meksika Körfezi'ndeki Deepwater Horizon platformundaki patlamadan sonra meydana gelen sızıntıdan önce 60 dolar seviyesinde bulunuyordu.

Bank of America Merrill Lynch uzmanları, şirketin petrol sızıntısının 28 milyar dolar olacağı tahmin edilen maliyetini karşılayabileceğini, ancak muhtemel temettü kesintileri, yönetim değişiklikleri ve gelecekte sınırlı büyüme fırsatlarının toplam etkisine ilişkin önemli belirsizlik bulunduğu yorumunu yapıyorlar.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler