Bu görüntüler tarih oluyor

İstanbul sahillerinde balık tutan amatör balıkçılara kötü haber İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'tan geldi.

Yayınlanma: 21.07.2012 - 14:28
Abone Ol google-news

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, yapımı devam eden Tarabya Tekne Park inşaatında incelemelerde bulundu. Çalışmaları seyreden Topbaş, yetkililerden bilgi aldı.

Daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Topbaş, teknelerin sahilleri işgal ettiğini, İstanbullular'ın bu nedenle deniz keyfi yaşayamadığını söyledi. Bu nedenle yurttaşlardan birçok şikayet aldıklarını belirten Topbaş, "Tekne sahipleri de bize 'Nerede demirleyeceğiz?' dedi. Biz de tekneleri marina sistemine dönüştürmeye karar verdik. İlk adımı Trabya ve İstinye'de attık. Trabya'ya 208 tekne bağlanabilecek. Eylül başı gibi hizmete sunacağız. Sahilleri , İstanbullular'a iade etmiş olacağız. İstanbullular deniz keyfi yapabilecek" diye konuştu.

Amatör balıkçılar için yeni yerler geliyor

Başkan Topbaş açıklamalarında amatör balıkçılara da kötü bir haber verdi. Boğaz'da sahil boyunca balık tutan amatör balıkçılar artık istedikleri yerde olta atamayacaklar. Yurttaşlardan, boğaz kenarında balık tutan amatör balıkçılarla ilgili sıkça şikayet geldiğini belirten Topbaş, "Ama balık tutmakta İstanbul'un bir keyfi. Ben de gençken balık tuttum. Boğaz'da yürüyenleri rahatsız etmeyecek şekilde bir düzenleme yapacağız. Amatör balıkçılar için, balık tutulacak belli yerler ayrılacak. Kimse rahatsız olmayacak. Amatör balıkçılar yeri yapacağız" ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler