'Bu kararı daha önce almamamız bir utanç'

Haaretz, İsrail Dışişleri Bakanı Liberman'ın, İsrail'in Türkiye'den Mavi Marmara baskını için özür dilemeyeceğini açıklamasına ilişkin, "İsrail bunu çok daha önce yapmalıydı. Bu kararı daha önce almamamız bir utanç" dediğine ve İsrail Başbakan Yardımcısı Moshe Ya'alon'un "Gurur stratejik bir değerdir" sözlerine dikkat çekti.

Yayınlanma: 18.08.2011 - 12:33
Abone Ol google-news

İsrail'in önemli gazetesi Haaretz, İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Liberman'ın Başbakan Benjamin Netanyahu'nun 9 Türk'ün öldüğü Mavi Marmara baskını nedeniyle Türkiye'den özür dilemeyi reddetme kararını övdüğüne işaret ederek, Liberman'ın "İsrail bunu çok daha önce yapmalıydı" dediğini belirtti. Haberde, Liberman'ın "Bu kararı daha önce almamamız bir utanç" dediğine dikkat çekilerek, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın Mavi Marmara baskını için İsrail özür dilemezse İsrail'le bağlarda gelişme olmayacak dediği belirtildi.
 

'Gurur stratejik bir değerdir'

Gazete, İsrail'in bir özür için Türkiye'nin taleplerine teslim olmayacağını dünyaya gösterdiğini savunduğu bir diğer haberinde ise, İsrail Başbakan Yardımcısı Moshe Ya'alon'un, "Gurur bir stratejik değerdir" sözlerine dikkat çekti. Bu çerçevede şu ifadelere yer verdi: "Gurur gerçekten stratejik bir değer ancak, aptallıkla dengelenebilen de bir değer. Türkiye hala Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın uyarılarına aldırış etmeyen Suriye ve bunun yanı sıra Türkiye'yi Amerikan Siyonist politikalarının 'taşeronu' olarak gören ve Orta Doğu politikaları ile ilgili şuanda bir yan yol olarak duran İran ile bir çatışma yaşıyor."

'Türkiye diplomatik taarruza hazırlanıyor'

Haaretz, Türkiye'nin İsrail'e karşı diplomatik ve hukuki bir taarruza hazırlandığını öne sürdüğü haberinde ise, İsrail Dışişleri Bakanlığı kaynaklarına göre, Türkiye'nin şimdi Birleşmiş Milletler kurumlarında İsrail karşıtı kampanyalar da dahil olmak üzere "B Planı" nı uygulamaya koyma niyetinde olduğunu öne sürdü.

Haberde ayrıca, Türkiye'nin Mavi Marmara gemisindeki kurbanların ailelerini de Avrupa ülkeleri mahkemelerinde, üst düzey İsrailli yetkililere karşı dava açılması konusunda cesaretlendirmeyi de planladığı ifade edildi. Türkiye'nin İsrail'le bağlarının düzeyini daha da düşürebileceği belirten gazete, yaklaşık bir yılı aşkın süredir Türkiye'nin İsrail'de büyükelçisi bulunmadığına dikkat çekerek, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun, kendisini telefonla arayan ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'a İsrail'in özür dilemeyeceğini bildirdiği vurguladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler