'Bu teklif hükümeti koruma ve kollama belgesidir'

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, MİT mensupları hakkında yapılacak soruşturmalarda, Başbakan'dan izin alınmasını sağlayacak kanun teklifini, "Bu teklif aslında hukuk dışı talimatlar vermiş bir iktidarın suçunu örtme teklifidir. Bu teklif doğrudan doğruya hükümeti koruma ve kollama belgesidir" diye eleştirdi.

'Bu teklif hükümeti koruma ve kollama belgesidir'
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 13.02.2012 - 14:01

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın ifadeye çağrılmasıyla başlayan gelişmeleri değerlendirdi. "Türkiye Cumhuriyeti tarihinin içinde devletimizin yönetiminde büyük tartışmaların, şüphelerin zafiyetin ve kaos yönetimi emareleri yaşandığı günleri görüyoruz" diyerek sözlerine başlayan Vural, "Bir ihanet tarihine şahitlik ettiğimizin farkına varılması gerek" dedi. Milletin çoğunluğunun oyunu alarak Türkiye'yi yönetenlerin milletin ruhuna, iradesine, egemenliğine tuzak kurduklarına şahadet edildiğini söyleyen Vural, "Bugün AKP'nin, bu milletin oyunu alarak, bu milletin kurduğu Cumhuriyeti temellerinden oynatmak için pis kirli uluslararası oyunlara girdiğine şahadet ediyoruz" dedi. Vural AKP'nin oyunu aldığı milletin istek ve taleplerine aykırı bir tutum sergileyerek millete, bu milletten aldığı oylara da ihanet ettiğini ileri sürdü.
 

'İhanet görevi olabilir mi?'

Son gelişmelerin AKP hükümetinin PKK-KCK ile beraber ve birlikte hareket edildiğini gösterdiğini savunan Vural, "AKP hükümeti BDP, PKK ve KCK ekseninde Türkiye Cumhuriyeti devletinin anayasal düzeni, bütünlüğünün nasıl pazarlık konusu yapıldığı bugünkü tartışmalarla orta çıkmıştır, her şey ayan beyan ortadadır" dedi.

Devleti yönetenlerin devleti temellerinden ortadan kaldırmak isteyenlerle nasıl bu görüşmeleri yapıp protokolleri imzaladığının sorgulanması gerektiğini söyleyen Vural, Özel Kürdistan'ın kurulması, Öcalan'a ev hapsi gibi konularda yapılan anlaşmaları hatırlattı. "Bu devletin böyle bir görevi var mı? Nasıl böyle bir ihanet görevi olabilir" diye soran Vural, "Paralel bir devlet uygulamasının önünü açanlar, açılım adı altında KCK'ya zemin hazırlayanlar. Bunları görmeyecek miyiz" dedi. Vural gün olacak bir gün bu kayıtların hepsinin ihanet şebekesinin önüne konulacağını söyledi.

"Terör örgütüyle görüşülmedi" açıklamasından sonra "hükümet değil devlet görüştü" denildiğini, en son da Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun "Siyasi talimatla bunlar yapıldı" sözlerini anımsatan Vural, "Demek ki devlet kanunla, kendilerine verilen görevle değil AKP'nin verdiği talimatla, devletin varlığını bütünlüğünü peşkeş çeken bir takım hususlara girmişlerdir" dedi.

Vural, yapılan görüşmeler, imzalanan protokollerle ilgili talimatı kimlerin verdiğinin ve BDP Diyarbakır il başkanlığında bulunduğu söylenen 12 ses kaydının açıklanmasını istedi.
 

'Bir milletvekili ile devlet tanzim ediliyor'

MHP'li Vural, MİT mensupları hakkında yapılacak soruşturmalarda, Başbakan'dan izin alınmasını sağlayacak kanun teklifini de eleştirdi. Vural, "Bu teklif aslında hukuk dışı hukuk devletini göz ardı eden hukuk dışı talimatlar vermiş bir iktidarı suçunu örtme teklifidir. Bu herhangi bir kamu görevlisi koruma görevlisini koruma teklifi değildir. Bu doğrudan doğruya bu hükümeti koruma ve kollama belgesidir" dedi. Teklifi getiren Recep Özel'in soyadına göndermede bulunarak "Özel bir düzenleme" diyen Vural şöyle devam etti: "Bu devlet yönetiliyorsa böyle son derece vahim bir konuyla ilgili bir tedbir alıyorsanız neden kanun tasarısı getirmiyorsunuz. Bunu imzalayacak bakan yoktur diye mi acaba. Birileri itiraz eder diye mi? Devletin yetkilileri böyle bir şey olmaz diyeceği için mi? Bir milletvekili ile devlet hayatı tanzim edilmek isteniyor. Böyle devlet yönetimi olur mu? Parti devleti mi burası."
 

'MHP kasetleri de özel görev mi?'

PKK terör örgütü, paralel devlet yapılanmasını çökertmesi gereken devletin aslında PKK-KCK ile beraber ve birlikte anayasa ve kanunlar hilafına protokol imzaladığını söyleyen Vural, kanundan MİT'in görevlerini okudu. Getirilen teklifte "Başbakan tarafından özel bir görevi ifa etmek üzere" sözlerine dikkat çeken Vural şu değerlendirmede bulundu: "Bu da gösteriyor ki, AKP devlete hukuk dışı görev vermiştir. Hukukun içinde bir görev olsaydı, MİT Kanunu'nun mevcut 26. maddesinde MİT mensuplarının cezai takibatı izne bağlı zaten. Demek ki görev MİT'e verilen görevin dışında bir görev. MİT'e kanundaki görevleri dışında görev verilemez. Bu teşkilat devletin istihbarat ihtiyacı dışında görev üstlenemez. Başbakan şimdi 'olur mu bu görevler dışında da görev veririm, bunlara da soruşturma açılamaz' diyor. Hukuk dışı meşruiyet dışı verilen görevlerde koruma zırhına sokulmaktadır ki, bu hukuk devletini yok edilmesi anlamındadır."

"Başbakan'ın verdiği özel görev, devletin görevi değil o zaman" diyen Vural, "Bu durumda Başbakan MHP'yi baraj altı bırakmak için 'PKK ile bir anlaşma yapın da terörü seçimlere kadar bir ateşkes sağlayalım, şu adamları izleyin dinleyin' diye talimat verdi de bu talimatları da bu zırha mı sokmak istiyor. Bu AKP'nin devletin içinde hukuk dışı yapılanmasına hukuki koruma kollama dokunulmazlık zırhı sağlama teklifidir" yorumunda bulundu.
 

'Hükümete dokunursan yanarsın'

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ'un tutuklanması sürecinde "Türkiye hukuk devleti, herkes hukuk karşısında eşit" derken bir ay sonra "Elma armut karıştırılmış, suç yok vazife var" sözlerini eleştiren Vural, bir ayda ne değiştiğini sorarak, "Ucu sana dokunuyor değil mi? Dokunuyor daha dokunacak çok şey var. Ne yaparsanız yapın, artık mızrak çuvala sığmıyor. Belgeler ortadadır. Genelkurmay Başkanı iktidarı yıpratmaya yönelik eylemler olunca alınıyor ama hükümete yönelik başbakanın görevlendirdiği devletin bölünmez bütünlüğünü yok etme faaliyeti ile suçlandığı zaman onlara koruma zırhı. Hükümete dokunursan yanarsın. Devlete ben dokunurum. Devleti hukuk anayasa koruyor. AKP hükümeti Türkiye Cumhuriyeti'nden büyük olduğunu ortaya koymak istiyor" dedi.
 

'Savcının alınması yargının siyasi amaçlar için kullanıldığının delili'

Savcının MİT yöneticilerini ifadeye çağırmasının hukuksuz olduğu eleştirilerine tepki gösteren Vural, "Hukuksuz ise neden hukuku değiştiriyorsunuz" diye sordu. Başbakan'ı koruma ve kollama için bu teklifin getirildiğini öne süren Vural, savcının görevden alınmasının AKP'nin yargıyı siyasal amaçlar için kullandığının delili olduğunu ileri sürdü. Vural, "Yargı iktidarın kirli işlerini örtmek için kullanılan bir operatör aracı haline getirilmek istenmektedir. Bundan sonra bağımsız yargıdan bahsetmek mümkün değildir" dedi. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, devletin içindeki çeteler, taşeron devletler ve terör örgütü bağlantılarını anlattığı konuşmasından bir bölümü iPad'inden dinleten Vural, "Allah kimseyi kendi sözleriyle imtihan edecek duruma düşürmesin" dedi.

HSYK'nın eski yapısı içinde yapılan atamaları eleştiren Başbakan'ın açıklamalarından da bir bölüm dinleten Vural, "Savcıyı görevden alarak bir yere varamazsın. Önce bu protokolleri hangi talimatlarla imzalandığını açıklayacaksın. Yargıya müdahale edilmesin diyenler dün yargı siyasallaşmış diyenler bugün kazdıkları kuyuya kendileri girmiştir ve onlara göre her şey mübahtır" dedi. MHP olarak bu sürecin siyasi sorumlularının hesaba çekilmesi gerektiğini söylediklerini belirten Vural, 12 ses kaydının açıklanmasını, AKP hükümetinin kamu görevlilerine anayasal, devlet bütünlüğünü yok eden protokolleri talimatının kimden gittiğinin açıklanması gerektiğini söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler