"Bula bula Aygün'ü mü buldunuz?"

CHP Tunceli milletvekili Hüseyin Aygün’ü kaçıran PKK’li grup ile Kandil’deki PKK yöneticisi Fehman Hüseyin’in telsiz konuşmaları deşifre edildi. Konuşmalarda Hüseyin’in örgüt elemanlarına "Size adam kaçırın dedik. Bula bula Hüseyin Aygün’ü mü buldunuz?" dediği iddia edildi.

Yayınlanma: 17.08.2012 - 17:42
Abone Ol google-news

Tunceli’de geçen pazar akşamı kaçırılan ve 48 saat sonra serbest bırakılan CHP’li vekil Aygün’ün olayında konuşma kayıtlarına ulaşıldı. İstihbarat ve güvenlik birimlerinin elde ettiği bilgilere göre, ‘Roj’telsiz kodunu kullanan ‘Dr. Bahoz Erdal’ kod adlı Fehman Hüseyin ile örgütün sözde Dersim eyalet sorumlusu ‘Munzur’ telsiz kodunu kullanan ‘Seyithan’ kod adlı Serdar Özdemir arasında şifreli mesaj verildi.

CHP’li Aygün’ü kaçıran ‘Azad’ kod adlı PKK’liye bağlı 10 kişilik grubun, daha önce de bölgede 4 kişiyi aynı yöntemlerle kaçırdığı belirtilen açıklamada, grubun Aygün’ü kaçırmak için planlar yaptığı ve Aygün’ün kentte yapacağı ziyaretleri sosyal medya aracılığıyla duyurduğunu öğrenerek eylem hazırlığına girdiği kaydedildi. Olay günü, grubun Aygün’ün aracının takip altına aldığı belirtilirken, grubun ilk denemesinde Aygün aracını durduramadığı, tekrar takip sonucunda ikinci denemesinde durdurduğu kaydedildi.

Açıklamada, Aygün’ün içinde bulunduğu aracı durdurun grubun, Aygün’ü direnmesine rağmen kendi kullandığı araca bindirip kaçırdığı, gece diğer grupla buluştuğu belirtildi. Güvenlik birimleri, ‘Azad’ kod adlı PKK’linin, Aygün’ü güvenli bir yere bıraktıktan sonra telsizle Dersim sorumlusu ‘Seyithan’ kod adlı Serdar Özdemir’e bildirdiğini de ekledi.

Özdemir’in durumu bildirdiği ‘Roj’ kod aldı Fehman Hüseyin’ın ise, 13 Ağustos günü saat 10.30-11.00 arasında Tunceli’deki grupla telsiz irtibatı kurup, kaçırılma olayına sert tepki gösterdiği belirtildi. Açıklamada, ‘Roj’ telsiz kodlu Hüseyin’in, Özdemir’e “Bu nasıl iştir, bu nasıl bir eylemdir? Dersim’in yapısını bilmiyor musunuz? Bula bula Hüseyin Aygün’ü mü buldunuz. Bu doğru bir eylem değil, asla kabul edilmez bir eylem türüdür” dediği kaydedildi.

Güvenlik birimlerinin elde ettiği bilgilere göre 14 Ağustos sabahı Feyman Hüseyin ile Milletvekili Aygün’ü kaçıran ‘Azad’ kod adlı PKK’lı arasında kısa bir görüşme geçtiği kaydedildi. Yetkililer, elde edilen istihbarat bilgileri ve yapılan çalışmalar sonucunda Aygün’ün kaçırılması olayının tamamen Ovacık grubunun bireysel eylemi olduğu ve Kandil’den alınan bir karar olmadığını belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler