Burhaniye'de kuvvetli yağış: 1 ölü

Edremit Körfezi'nde etkili olan kuvvetli yağış nedeniyle oluşan sele kapılan bir kadın öldü.

Yayınlanma: 03.12.2012 - 10:06
Abone Ol google-news

Balıkesir'in bazı ilçeleri gece boyunca kuvvetli yağışın etkisinde kaldı. Özellikle Edremit Körfezi'ndeki yağışlar, büyük çaplı hasarlara ve can kaybına yol açtı. Yağışla oluşan sel yüzünden Burhaniye'de birçok evi su bastı.

 

HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYINIZ

 

Öğretmenler Mahallesi'nde oturan Kadriye Çakır (73), bahçe duvarının yıkılması üzerine evinden çıkınca, sele kapıldı. Uzun süre aranan Çakır'ın, aynı mahallede ağaca takılmış şekilde cesedi bulundu. Arama çalışmalarını Burhaniye Kaymakamı Ali Uslanmaz ve Belediye Başkanı Fikret Akova da yakından takip etti.

 

Edremit'te birçok evi su bastı

Yağış nedeniyle, Edremit'in birçok mahallesi su baskınlarıyla karşı karşıya kaldı. Çok sayıda ev ve iş yerini su bastı, cadde ve sokaklar adeta göle döndü. Birçok sürücü de yağış nedeniyle zor anlar yaşadı.

 

Balıkesir Valisi Turhan, bölgede incelemelerde bulundu

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, kuvvetli yağışın etkili olduğu Edremit Körfezi'nde incelemelerde bulundu. Turhan, bölgede iki günde metrekareye toplam 119 kilogram yağış düştüğünü belirterek, bu yağışın can ve mal kaybına yol açtığını bildirdi.

Sele kapılan bir kişinin hayatını kaybettiğini hatırlatan Turhan, şöyle devam etti: ''Ayvalık'ta yaklaşık 250 koyun telef oldu. Maalesef vatandaşlarımızın maddi zararları var. Bu kapsamda özellikle karayolu menfezlerinin dar olması, dere ıslahlarının yapılmaması, derelerin doldurulması, çarpık yapılaşma, bu tür bir sonuç doğurdu. Kurumlarımız burada. Önümüzdeki süreçte dere ıslahları ve menfezlerin yenilenmesi hususunda gerekli çalışmalar yapılacak.''

Bölgedeki incelemelere Burhaniye Kaymakamı Ali Uslanmaz, Belediye Başkanı Fikret Akova ve ilgili bürokratlar katıldı. Öte yandan, Burhaniye Belediyesi ekipleri, Öğretmenevleri ve İskele Mahallesi'nde temizlik çalışmalarını aralıksız devam ettiriyor. Çamurla kaplanan cadde, sokak ve kaldırımlar, küreklerle temizleniyor. Yurttaşlar ise ev ve iş yerlerine dolan çamuru temizleyebilmek çaba sarfediyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler