Bürokrat ikramiye peşinde

MEB üst yönetimine yılda 6 ikramiye hakkı getiren KHK, diğer bakanlıkları da harekete geçirdi. Bürokratların anayasanın eşitlik ilkesine dikkat çekerek, aynı hakların kendilerine de sağlanması için girişimlerde bulundukları öğrenildi.

Yayınlanma: 29.09.2011 - 09:48
Abone Ol google-news

Milli Eğitim Bakanlığı’nda kanun hükmünde kararname (KHK) ile üst yöneticilere yılda 6 ikramiye hakkı getirilmesi diğer bakanlıklardaki bürokratları da harekete geçirdi.

Bakanlıklardaki üst yöneticiler aynı haklardan kendilerinin de yararlanması gerektiğine dikkat çekerek, kulis yapmaya başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın teşkilat yasasında değişiklik yapan KHK’de “sözleşmeli personel ve ek ödeme” başlığı altında şu hükme yer verildi: “Söz konusu personele çalıştıkları günlerle orantılı olarak, hastalık ve yıllık izinler dahil, ocak, nisan, temmuz ve ekim aylarında birer aylık sözleşme ücreti tutarında ikramiye ödenir. Bunlardan üstün gayret ve çalışmaları sonucunda emsallerine göre başarılı çalışmalar yaptıkları tespit edilenlere, bakanın onayı ile haziran ve aralık aylarında birer aylık sözleşme ücreti tutarına kadar teşvik ikramiyesi ödenebilir.”

Bu madde ile Bakanlık merkez teşkilatındaki üst düzey personele ocak, nisan, temmuz ve ekim aylarında birer aylık sözleşme ücreti tutarında; haziran ve aralık ayında ise “üstün gayret ve çalışmaları sonucunda emsallerine göre başarılı çalışmalar yaptıkları tespit edilenlere” teşvik ikramiyesi olmak üzere yıl içinde toplam 6 ikramiye alma hakkı sağlandı. Milli Eğitim Bakanlığı’nda üst düzey personele sağlanan bu hak diğer bakanlıklarda görev yapan üst düzey personel tarafından da yakından izleniyor. Diğer bakanlıklarda aynı unvanla görev yapan üst düzey personelin anayasanın eşitlik ilkesine dikkat çekerek, aynı hakların kendilerine de sağlanması için girişimlerde bulundukları öğrenildi.

Bu arada teşkilat yasalarındaki değişiklikleri KHK ile yapan bakanlıklara Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın da ekleneceği öğrenildi. Bakanlığın yeniden yapılandırılmasını öngören KHK hazırlandığı belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler