Bütçe görüşmeleri tamamlandı

Merkezi Yönetim Bütçe Kesin Hesap Yasa Tasarısı görüşmeleri tamamlandı.

Yayınlanma: 20.12.2011 - 21:49
Abone Ol google-news

Zaman zaman gerginliklerin yaşandığı TBMM Genel Kurulu'nda TBMM Başkanvekili Meral Akşener milletvekillerini sık sık uyardı.

TBMM Genel Kurulu'nda hükümet adına milletvekillerin sorularını yanıtlayan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin borcunda önemli bir artışın olmadığının altını çizdi. Bakan Şimşek şöyle devam etti:
"Bahsi geçen Hazine arazisi yatırım yapılmak üzere 4325 kanun çerçevesinde bedelsiz olarak verilmiş. Zaman zaman yatırımları teşvik için araziler verilir. Doğrusunu söylemek gerekirse, kaymakamlığın burada müdahil olması söz konusu değil. Dokümanı incelettim. Bu bahsettiğimiz arsa üzerinde yapılan yatırım tam yapılmadığı için 5 yılın sonunda şerhi kaldırmışız. Taahhüdünün yüzde 50'den fazlasını yapmış, doğrudan satma hakkımız var. Kendisi almak istediğini söylemiş ve 13 lira değer biçilmiş. Belediyeden fiyat sormuşuz. Belediye demiş ki (7 lira), ziraat odasından sormuşuz (7 lira) demiş. Ticaret odası demiş ki (8 lira). Bilirkişiye sormuşuz o da (11 lira) demiş. Biz bunları kabul etmemişiz. Milli Emlak'tan kontrolör görevlendirmişiz. Kontrolör gitmiş, kurulan Kıymet Takdir Komisyonu da buranın değeri en az 40 lira demiş. Biz bunun üzerinden satmışız. Olay budur.
Türkiye'de devletin borcu iddia edildiği gibi önemli bir artış yoktur. GSHY'ye oranla yarı yarıya da azalmıştır. Devlet borçlanmıyor eskisi gibi, borç ödemesi yapıyor"

Bu arada Fransa'nın tutumuna ilişkin metnin okunduğu sırada oturan AKP Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner söz alarak, "Biraz önce Fransa'nın tutumunu eleştiren siyasal partilerimizin bildirisini okurken o kadar etkilendim ki size bakmaktan değerli gruplarımızın ayağa kalktığını gerçekten fark edemedim. Gazeteciler aradığında düzeltme yapmak ihtiyacı duydum" dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda yarın saat 14.00'de siyasi grupların temsilcilerinin yapacağı konuşmanın ardından 2012 Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu ve 2010 Merkezi Yönetim Bütçe Kesin Hesap Yasalarının geneli oylanacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler