Çağlayan, TÜGİAD'ın Çukurova Şubesi açılışında konuştu
Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, 1-22 Nisan tarihleri arasında Türkiye ihracatının, 9 milyar dolar olduğunu belirterek, ''Yani 19 iş günü içerisinde 9 milyar dolara ulaşılmıştır. Geçen yılın aynı dönemine göre ise, yüzde 29 artış sağlanmıştır'' dedi.
Türkiye Genç İşadamları Derneğinin (TÜGİAD) Çukurova Şubesi Mersin'de açıldı. Şubenin açılışı nedeniyle HiltonSA Otelinde düzenlenen programa video konferans aracılığıyla katılan Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Ankara'daki yoğun programı nedeniyle katılamadığını ifade ederek, Mersin'de olamadığı için duyduğu üzüntüyü dile getirdi.
Çağlayan, TÜGİAD'ın Ankara ve Bursa'dan sonra Çukurova yöresini kapsayan 3. bölgesinin Mersin'de açılmasının sevindirici olduğunu kaydederek, kurulduğu günden itibaren ülkenin genç ve dinamik ruhunu yansıtan TÜGİAD'ın Türkiye'nin en büyük sivil toplum örgütlerinden birisi haline geldiğini söyledi. TÜGİAD'ın Mersin'de şube açarak, ne kadar ileri görüşte olduğunu gösterdiğini kaydeden Çağlayan, Mersin'in, limanı, serbest bölgesi, turizm özellikleri ve lojistik imkanlarıyla tarihin her aşamasında ticaretin önemli bir merkezi olduğuna, girişimcilerin, yatırımcıların istediği birçok özelliği bünyesinde barındıran, cazibe merkezi durumunda bulunduğuna dikkati çekti.
Türkiye'nin artık son derece önemli bir eşiğe geldiğini bildiren Çağlayan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
''2009 yılı büyük bir küresel krizdi. Türkiye, siyasi ve ekonomik istikrar ile özel sektörün marifeti ile zamanında aldığı tedbirler sayesinde çok büyük sıkıntılarla karşılaşmaktan bertaraf olmuştur. Türkiye, 2010 yılında Avrupa'nın en çok büyüyen ülkesi olmuştur. Türkiye, Avrupa'nın büyüme şampiyonu olmuştur. Yüzde 8.9'luk büyüme ile Türkiye, çok önemli mesafeler kat etmiştir. İhracatı her gün takip ediyorum. Sizlere ihracat rakamlarını vermek istiyorum. 1-22 Nisan tarihleri arasında, Türkiye'nin ihracatı, 9 milyar dolar olmuştur.
Yani 19 iş günü içerisinde 9 milyar dolara ulaşılmıştır. Geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 29 artış sağlanmıştır. Bu, Türkiye ihracatının ne kadar dinamik olduğunu, Türk girişimcisinin ne kadar çabuk toparlandığının göstergesidir. Bu gösterge, önemlidir. İstihdam, sanayi üretimi ve diğer büyüme göstergeleri de buna paralel olarak artacaktır. Türkiye'de ihracat, artık üretimin, gelişmenin ve yatırımın bir ortağı haline gelmiştir.
Yine rakamlarla devam edecek olursak, 1 Ocak-22 Nisan tarihleri arasında ihracatımız 41 milyar dolara gelmiştir. 95 iş günü içerisinde gerçekleştirilen bu ihracat, 2002 yılında ihracatımızın 36 milyar dolar olduğu dönemden bile fazla. Türkiye'nin kat etmiş olduğu mesafeyi buradan görmek mümkün. 41 milyar dolarlık ihracat 2011 yılında Türkiye ihracatının, 2008 yılındaki rekorunu geçeceğinin bir işaretidir. İhracatçımız, meslek gruplarımız, yani özetle hepimiz bu işe inandık. Eğer dünyada ve ülkemizde çok büyük farklılık yaşanmazsa, İnşallah 2011 yılı ihracatımızın yeni bir rekor yılı ve 2023 yılında bu ülkeyi kurmak için canlarını seve seve feda eden başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizin ruhuna ithaf olacak.''
En Çok Okunan Haberler
- İlber Ortaylı canlı yayını terk etti!
- İBB, Bilal Erdoğan dönemindeki taşınmazları geri aldı
- Erdoğan'dan flaş 'Suriyeliler' açıklaması
- ATM'lerde 20 gün sonra yeni dönem başlıyor
- Lütfü Savaş CHP'den ihraç edildi
- 'Onun ne olduğunu iyi biliyoruz'
- Hamaney 'Suriye' sessizliğini bozdu!
- WhatsApp, Instagram ve Facebook'ta erişim sorunu!
- O ülke Suriye büyükelçiliğini açıyor!
- ABD basınından Esad iddiası