Çalışma Bakanlığı 60 uzman yardımcısı alacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, çalışma uzman yardımcısı, iş sağlığı ve güvenliği uzman yardımcısı ile yurt dışı işçi hizmetleri uzman yardımcılığı için sınavla 60 personel alacak.

Yayınlanma: 16.12.2011 - 09:39
Abone Ol google-news

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, çalışma uzman yardımcısı, iş sağlığı ve güvenliği uzman yardımcısı sınavı ile yurt dışı işçi hizmetleri uzman yardımcısı eleme ve giriş sınavları duyurusu Resmi Gazetede yayımlandı.

Buna göre, Bakanlığın, genel idare hizmetleri sınıfında boş bulunan 7, 8 ve 9 uncu derecelerden 20 Çalışma Uzman Yardımcısı, 8 Yurtdışı İşçi Hizmetleri Uzman Yardımcısı ile 32 İş Sağlığı ve Güvenliği Uzman Yardımcısı kadrolarına sınavla personel alınacak.

Çalışma Uzman Yardımcılığı sınavına girebilmek için adayların en ez 4 yıllık lisans eğitiminden mezun olmaları, 35 yaşından gün almamaları ve KPSS ve KPDS'den en az 70 almaları gerekiyor. Sıralama sonunda en yüksek puanı bulunan ilk 80 aday ise giriş sınavına katılabilecek.
 

Arapça yazılı sınav yapılacak

Yurtdışı İşçi Hizmetleri Uzman Yardımcılığı'na alınacak giriş sınavına katılmak için Arapça dilinde yazılı ve sözlü bölümlerden oluşan eleme sınavından geçmek ve KPDS'nin Arapça dilinden ve KPSS'den ise en 70 almak gerekiyor. En yüksek KPSS puanına sahip ilk 32 aday yapılacak eleme sınavına katılmaya hak kazanacaktır.

İş Sağlığı ve Güvenliği Uzman Yardımcılığı sınavı için ilk 128 aday sınava katılmaya hak kazanacaklar. Aynı şekilde, KPDS ve KPSS'den en 70 almak ve ilgili bölümlerin lisans programlarından mezun olma şartı aranıyor.

Adaylar, birden fazla uzman yardımcılığı sınavı için başvurabilirler. Sınava girmek isteyen adaylar, 30 Aralık 13 Ocak tarihleri arasında ve birden fazla uzman yardımcılığı için başvuruda bulunabilirler.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler