Camiye sığınmak da suç!

Gezi eylemleri sırasında aralarında Dolmabahçe’deki Bezmi Âlem Valide Sultan Camisi’ne sığınanların da yer aldığı 255 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı.

Yayınlanma: 11.12.2013 - 05:57
Abone Ol google-news

Beşiktaş'taki Gezi direnişçileri polisin saldırısı sonucu Dolmabahçe'deki Bezmi Âlem Valide Sultan Camisi’ne sığınmış, gönüllü doktorlar burada yaralı yurttaşlara sağlık hizmeti sunmak zorunda kalmıştı. İçki içildi ve zarar verildi iddialarının bizzat cami müezzini tarafından yalanlanmasına karşılık savcılık şimdi, camiye sığınanların da, onları tedavi etmeye çalışanların da cezalandırılmasını istiyor.

Gezi eylemleri sırasında aralarında Dolmabahçe’deki Bezmi Âlem Valide Sultan Camisi’ne sığınanların da yer aldığı 255 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı. 6 Aralık’ta tamamlanan iddianamede 255 şüphelinin, “özel kıyafetleri usulsüz kullanma”, “ibadethaneyi kirletme suretiyle zarar verme”, kamu malına zarar, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü Kanunu’na muhalefet, görevi yaptırmamak için direnme, kamu görevlilerine görevinden dolayı hakaret, kamu görevini usulsüz üstlenme gibi suçlardan cezalandırılmaları istendi. Bu, Gezi Parkı eylemleri kapsamında şimdiye kadar hazırlanan en çok sanıklı dava oldu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada, iddianamenin İstanbul 55. Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderildiği kaydedilirken, 10 kişi hakkında ise yeterli delil bulunmadığı gerekçesiyle kovuşturmaya yer olmadığı kararı verildiği belirtildi. 249 kişinin şikâyeti üzerine benzer suçlamalardan sayıları ve kimlikleri tam olarak bilinmeyen kişiler hakkında soruşturmaya devam edildiği aktarıldı.

308 kişi hakkında dava

Başsavcılık, Gezi eylemleriyle ilgili İstanbul’da bugüne kadar 40 iddianame ile 308 kişi hakkında dava açıldığını, 36 ayrı soruşturmanın da hâlâ devam ettiğini kaydetti. Açıklamada, Terörle Mücadele Kanunu (TMK) kapsamında da 6 ayrı soruşturmanın sürdüğü, bu soruşturmaların kısmen daha önce başladığı ve Gezi Parkı olayları ile beraber başka yer ve zamanlardaki fiilleri de kapsadığı ifadelerine yer verildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler