Cansun: Bu bir komplodur

Galatasaray Kulübü'nün eski başkanlarından Mehmet Cansun, basketbolda patlak veren Cemal Nalga skandalını, ''Galatasaray ve Yönetim Kurulu'na yapılmış bir komplo'' olarak değerlendirdi.

Yayınlanma: 24.11.2009 - 11:08
Abone Ol google-news

Galatasaray Kulübü'nün eski başkanlarından Mehmet Cansun, yaşanan skandalın başka bir tarifinin olamayacağını ifade ederek, ''Galatasaray'a karşı veya yönetime karşı yapılmış olabilir. Yönetime karşı yapılmış olması daha ağır basıyor'' dedi. Bu olayı yapanları araştırdığını vurgulayan Cansun, ''Dürüst insanlar olduğunu ve Galatasaray'ı parayla satacak insanlar olmadığını öğrendim. Mademki bu insanlar dürüst, Galatasaray'ı satacak insanlar değil, o zaman birini satıyorsunuz. İnsan bir kere hata yapar, nefsimize yeniliriz, hatta sahtekarlık da bir kere yapılabilir. Bunu bile yanlış olmasına rağmen 'Olmuş bir kere' diyebiliriz. Başlıyorsun Almanya'da, geliyorsun burada devam ediyorsun. Kör kör parmağım gözüne gidiyorsun. Bunların anlamak ve kabul etmek mümkün değil'' şeklinde konuştu.
 

'Bilinçli bir iş'

Cansun, bu işin bilinçli yapıldığını düşündüğünü ifade ederek, böyle bir şeyi kimsenin istemeden yapamayacağını ileri sürdü. ''Bu işin parayla değil de hatır sonucu veya başka bir nedenle bilinçli yapılan iş olduğunu'' düşündüğünü anlatan Cansun, şöyle konuştu: ''Yapılan bir yanlış var, o yanlışta ısrar var, ondan sonra senin yanlışın ortaya çıkıyor. Sen yanlışta yine ısrar ediyorsun. Böyle bir takım bana göstersinler, cezalı adamını bilerek oynatsın. Nereye hazırlanıyorsun, Dünya Şampiyonası'na mı? Hem dünyanın neresinde bir özel maçta basketbolcu 5 maç ceza alsın... Bir lig, kupa maçı, iddialı bir karşılaşma değil. Her hareket bir sebebe bağlıdır, bunun bir getirisi yok.''

Cemal Nalga'nın Almanya'da oynadığı maçların görüntülerinin birden bire Fenerbahçe Ülker maçından sonra ortaya çıkmasının da bir anlamı olduğunu iddia eden Cansun, ''1.5 ay niye bekletildi bu görüntüler, anlamak mümkün değil. Böyle bir film yok. Ben bu işin peşini bırakmayacağım. Yönetim kurulu için yapmayacağım, kendim için yapacağım'' ifadesini kullandı.
 

'Yönetim, futbol takımını toparlasın'

Eski başkan Mehmet Cansun, olanın olduğunu, artık yapacak bir şeyin kalmadığını kaydederek, ''Yönetimin, bu işleri bırakıp futbol takımını toparlaması lazım'' dedi. ''Yönetim isterse basketbol takımını ligden çeksin, isterse böyle devam ettirsin'' diyen Cansun, ''Bana kalırsa ligden çekmesinler. Böyle devam etsin, ligde kalırsa kalsın, düşürse düşsün. Yönetim, futbol takımını toparlasın'' diyerek sözlerini tamamladı.
 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler