'Çapulcular' fişleniyor

Taksim Gezi Parkı'a destek için Ankara Kuğulu Park'taki gösteriye katılan Eğitim-İş Sendikası Genel Başkanı Veli Demir'in kaburgasının kırıldığı bildirildi.

Yayınlanma: 08.06.2013 - 07:05
Abone Ol google-news

Samsun’da destek eylemine katılanların listesi istenirken İzmir’deki destek eylemlerine katılanların savunması istendi. İzmir’de Gezi Parkı eylemlerine destek veren yüzlerce eğitimciden savunma istendi. Eğitim-İş Sendikası Genel Başkanı Veli Demir, Ankara Kızılay’da Gezi Parkı direnişi sırasında kaburgalarından birinin kırıldığını belirterek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Afrika dönüşü yaptığı konuşmayla tahrikte bulunduğunu söyledi.

Demir, “AKP’ye yakın sendika 15 Mart’tan bu yana sivil itaatsizlik adı altında okullarda her türlü yanlışı yapıyor. Sakalla, çarıkla, takunyayla okullara gidiyor. Soruşturma açacak müdürler, anlamsız bahanelerle görevden alınıyor. Ancak geçen çarşamba günü demokratik hakkını kullanan kamu çalışanları, daha eyleme başlamadan baskı görüyor. Bunların demokrasiye bakışı bu. Bu soruşturmalar eylemlerimizi başarısızlaştırmak içindir. Sadece kendi üyelerimize değil tüm öğretmenlerimize destek veriyoruz. AKP faşizmine ve iş güvenliğimizin yok edilmesine karşı mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

Eğitim-Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız da AKP’nin ve onun kadrolarının insan onuruna sahip çıkmak için ortaya çıkan hareketten rahatsız olduğunu, bu birlikteliği kopartmaya çalıştığını söyledi.

 

Liste 30 dakikada gelsin!

Samsun’da Milli Eğitim Müdürlüğü, il genelindeki okullara önceki gün saat 14.00’te e-posta atarak Gezi Parkı eylemlerine katılan idareci ve öğretmen sayısının 30 dakika içerisinde MEB’in Özel Büro Şubesi’ne bildirilmesini istedi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün okullara gönderdiği fişleme yazısı tepkilere yol açtı. Eğitim-Sen Samsun Şube Başkanı Metin Erol, yaptığı açıklamasında, demokratik haklarını kullanan eğitim emekçilerine yapılan uygulamayı cadı avına benzetti.

Uygulamaya tepki gösteren Eğitim-İş Şube Başkanı Rüstem Kara, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yaptığı işlemin hiçbir hukuki dayanağı bulunmadığını belirterek “Milli Eğitimin uygulamasının anlaşılır hiçbir yanı yok. Buna cevap veren okul yöneticileri de bu bilgileri isteyenler kadar suç işlemiş olurlar” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler