Çarşaf yasağı Meclis'e geliyor

Fransa Başbakanı François Fillon, kamuya açık yerlerde peçeli çarşafın yasaklanmasını öngören yasa tasarısının temmuz ayı başında meclis gündemine geleceğini söyledi.

Yayınlanma: 27.04.2010 - 13:29
Abone Ol google-news

Danıştay, geçen ay sonu, peçeli çarşafın, bazı kamu binalarında "sınırlı bir şekilde" yasaklanmasını, sokaklarda ise serbest bırakılmasını tavsiye etmişti.

Danıştay, kişilerin eşkalinin güvenlik için açık bir şekilde görülmesi ve bazı dolandırıcılıkların önüne geçebilme gerekçesiyle sınırlı bir biçimde kamuya açık bazı yerlerde yüzün kapanmaması gerektiğini savunan bir yasa tasarısına yeşil ışık yakmıştı.

Mahkeme, yasağın genişletilmesi halinde bu durumun anayasanın ayırımcılığın yasaklanması ilkesine aykırı olabileceği uyarısında bulunmuştu.

Başbakan Francois Fillon, hükümetin hazırladığı yasa tasarısının anayasa ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesine uygun olup olmadığını incelemek için ocak ayı sonunda Danıştay'dan görüş istemişti.

Fransa'da muhalefet bu konuda olası yasa tasarısına karşı çıkarken, iktidar partisindeyse görüş ayrılıkları sürüyor.

Fransa'da 5 ile 6 milyon arasında Müslümanın yaşadığı ve peçeli çarşaf giyen kadınların sayısının 2 bin civarında olduğu tahmin ediliyor. (Fotoğraf: EPA)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler