Çatak'ta sel ve heyelan

Van'ın Çatak ilçesinde sel ve heyelandan bir kişi yaralandı, bazı evler hasar gördü. Heyelan sırasında yuvarlanan kaya parçası ismi öğrenilemeyen bir yurttaşın başına isabet ederek yaralanmasına neden oldu.

Yayınlanma: 25.06.2009 - 20:50
Abone Ol google-news

Van'ın Çatak ilçesinin merkez ve köylerinde dünden bu yana devam eden yağışlar sel ve heyelana neden oldu. Sel nedeniyle Çatak-Van kara yolunun 5. kilometresi, ilçeye bağlı Bilgi köyünde de sel ve heyelan nedeniyle yol ulaşıma kapandı. Çatak-Van kara yolu, Karayolları, Özel İdare ve DSİ Bölge Müdürlüğü ekiplerinin çalışmasıyla tek şeritten ulaşıma açıldı.
Bilgi köyü yolunun ulaşıma açılması içinde çalışmalar sürdürülüyor. Köy içinde heyelandan etkilenen epilepsi hastası bir vatandaş köylüler tarafından sırtta taşınarak ambulansa ulaştırıldı.

Bu arada heyelan sırasında yuvarlanan kaya parçası ismi öğrenilemeyen bir yurttaşın başına isabet ederek yaralanmasına neden oldu. Yaralı Çatak Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Sel ve heyelan nedeniyle Bilgi köyünde bazı evler hasar görürken bazı ahırlar da yıkıldı. Hasar tespit çalışmalarına yarın gönderilecek ekiplerle başlanacağı bildirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler