"Çaycuma'da büyük teknik imkanlar kullanılıyor"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde Filyos Çayı'ndaki köprünün çökmesine ilişkin, ''Arama çalışmalarında büyük teknik imkanlar kullanılıyor'' dedi.

Yayınlanma: 07.04.2012 - 19:22
Abone Ol google-news

Çelik, yarın Bilecik'in Bozüyük ilçesinde Bozüyükspor ile karşılaşacak Şanlıurfaspor'un kamp yaptığı otele geldi. Bilecik Valisi Halil İbrahim Akpınar, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz tarafından karşılanan Çelik, Şanlıurfasporlu futbolcularla toplantı yaptı.

Çelik, toplantının ardından, bir gazetecinin Filyos Çayı'ndaki köprünün çökmesiyle ilgili sorusu üzerine, şöyle konuştu:
''15 kişiden haber alınamıyor. Bu kişilerin 10'unun minibüste olduğunu biliniyor. Ancak 5 kişinin yaya mı araçla mı olduğunu bilinmiyor. Arama çalışmalarında büyük teknik imkanlar kullanılıyor. Dün geceden itibaren botlarla, helikopterle denize varıncaya kadar güzergah sürekli içeriden ve üstten taranıyor. Henüz araca ya da cesetlere ulaşılmadı. Düşen köprü gövdesinin kaldırılması için çalışmalar var. O gövdenin kaldırılması suyun debisi yüksek olduğu için çok kolay değil. Yeni köprü üzerinden bu kaldırmayı yapsalar köprünün zarar göreceği, teknik ekip tarafından ifade ediliyor. Dolayısıyla yandan bir dolgu yapılıyor. Yeni bir alan oluşturuluyor ve onun üzerine vinci koyarak oradan bir deneme çalışmasını gerçekleştiriyorlar. Bütün teknik imkanlar kullanılıyor. Suyun debisinin 4,5-5 metre civarında olduğunu söylüyorlar ki yoğun bir kar yağışının ardından karların erimesiyle çok ciddi boyutta su vadiden akıyor. İnşallah acı haber almayız, inşallah bu insanların evlerine, ailelerine kavuşması gerçekleşir temennisi bulunuyoruz.''

Çelik, bir gazetecinin, yarın yapılacak Bozüyükspor-Şanlıurfaspor maçını hatırlatması üzerine, ''Güzel oynayan takımın kazanmasını istememizin yanında centilmence, hoşgörü içerisinde, sportif ilkeler ve kurallar çerçevesinde maçın neticelenmesinden yanayız'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler