'Çayın iyisi nargilecide'

Oteller ve turistik kuruluşların birbirleriyle yarışında ilginç gelişmeler oluyor. Bu çerçevede Türkiye'nin ilk çay sommelier'si İstanbul'daki The Ritz-Carlton otelinde işbaşı yaptı. Seçkin ve pahalı restoranlarda, şarap seçiminden misafirlere sunumuna kadar ilgili tüm aşamaları yöneten kişiye sommelier deniyor.

'Çayın iyisi nargilecide'
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 24.11.2011 - 08:35

Kuruluşun bir anlamda prestijini ve şarap başta olmak üzere içki servisine verdiği özeni gösteriyor. Murat Seçkin, The Ritz-Carlton’da çay sommelier’si olarak çalışmaya başlamadan önce Balıkesir Üniversitesi Turizm Bölümü’nü bitirmiş. Sonra Atlanta’da şarap üreten bir tesiste çalışmış. ABD’de turizm eğitimine devam etmiş, sonra şimdi çalıştığı otelin Dubai Yiyecek İçecek Departmanı’nda görev yaparken çayı keşfetmiş.

Üstüne gitmiş, Sri Lanka’da çayı yerinde incelemiş. Şimdi nasıl şarap sommelier’leri bir yudum alıp damağındaki şarabın seceresini okuyorsa o da bir yudum çay alıp “Ooo, bu jasmie pearls” diyebiliyor. Seçkin’e göre en iyi Türk çayı hâlâ közün kullanıldığı nargilecilerde içilebiliyor. Bu da kaynamış su, seramik demlik ve 3 çorba kaşığı çay gerektiriyor. Bir de demleme esnasında suyu kenardan dökülebilmeli ve 15 dakika dinlendirilmeli.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler