Celalettin Can'a Cumhuriyet’i sordular

78’liler Girişimi Türkiye Sözcüsü Can, avukatları aracılığıyla gazetemize mesaj gönderdi. Can, emniyette dayanışma nöbetlerinin sorulduğunu söyledi.

Yayınlanma: 19.02.2018 - 21:56
Abone Ol google-news

78’liler Girişimi Türkiye Sözcüsü Celalettin Can’ın da aralarında bulunduğu HDP ve HDK üye ve yöneticileri, 12 günlük gözaltının ardından bugün Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne sevk edilecek. Can, avukatları aracılığıyla gazetemize gönderdiği mesajda, emniyet sorgusunda kendisine gazetemizin Şişli’de bulunan binası önünde düzenlenen dayanışma nöbetlerine katılmasının sorulduğunu belirtti. Can, “Cumhuriyet gazetesi demokrasiyi, özgürlükleri esas alan, bilgiyi, hakikati, haberi paylaşmaya çalışan gerçek bir gazete örneğidir. Cumhuriyet gazetesi ve çalışanlarına yönelik baskıyı protesto etmek için gazete önünde tutulan nöbetlere tabiki katıldım. İmkanım olsa, gereği olsa tekrar katılırdım” dedi. Can’a Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgusunda, “Cumhuriyet gazetesine yapılan terör operasyonu sonucunda gazete önünde dezenlenen eyleme katıldığınız ve bazı şahısları bu eyleme davet ettiniz. Davet ettiğiniz şahıslar kimdir? Eylemin içeriği nedir? Bu eyleme sizinle kimler katılmıştır” gibi sorular yöneltilmişti. Can, sorgu sırasında süre kısıtlılığı nedeniye bu soruya da diğer sorular gibi detaylı yanıt veremediğini belirterek, “Cumhuriyet gazetesi ve basın üzerindeki baskılar nedeniyle Cumhuriyet gazetesini ziyaret etmem, çalışanlarla beraber olmam suç olarak yansıtılmaya çalışılıyor” dedi.

Gerçek bir gazete

Cumhuriyet gazetesinin Cumhuriyet’in kuruluşundan bu yana var olan bir gazete olduğunu anımsatan Can, “Cumhuriyet gazetesi demokrasiyi, özgürlükleri esas alan, bilgiyi, hakikati, haberi paylaşmaya çalışan gerçek bir gazete örneğidir. Cumhuriyet gazetesi ve çalışanlarına yönelik baskıyı protesto etmek için gazete önünde tutulan nöbetlere tabi ki katıldım. İmkanım olsa, gereği olsa tekrar katılırdım. Asıl sorun bu gazete ile dayanışmak değil, bu gazete ile terörürü yan yana getirmektir. Demokrasi, hak ve özgürlükten yana olan gazeteler üzerinde böyle algılar yaratmaktır” dedi


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler