CEO'dan tepki çeken sözlerine ilişkin açıklama: Yanlış anlaşıldım

Kaz Dağları’nda madencilik faaliyeti sürdüren Kanadalı Alamos Gold’un CEO’su John McCluskey, “Türkler taş taşımakta çok iyiler” sözlerinin yanlış anlaşıldığını ileri sürdü.

Yayınlanma: 09.08.2019 - 23:02
Abone Ol google-news

<video:1512150>

Kaz Dağları’nda altın arama çalışmaları nedeniyle en az 195 bin ağacın kesilmesine yönelik tepkiler sürerken, bölgedeki ağaç katliamına yol açan Kanadalı Alamos Gold şirketinin CEO'su John McCluskey'in sözleri tepki çekmişti.

Mekanda Adalet Derneği'nin çevirdiği görüntülerde Bloomberg televizyonunda katıldığı programda konuşan John McCluskey, "Yabancı işçi çalıştırmıyoruz. Türkler taş taşımakta çok iyiler" ifadelerini kullanmıştı.

Hükümete yakınlığıyla bilinen Sabah’ın sorularını yanıtlayan John McCluskey, “Türkler taş taşımakta çok iyiler” sözlerinin yanlış anlaşıldığını ileri sürdü. McCluskey şöyle konuştu:

“O röportaj geçen yıl ağustosta yapıldı. Madende ‘Türk işçi çalıştırıp çalıştırmayacağımız’ soruldu. Ben de Türkiye’de her alanda işin uzmanları var. Özellikle inşaatta Kanada’dakilerden çok daha iyi kapasiteye sahipler’ dedim.” 

 

<haber-yatay:1522975,1525631,1523583>
 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler