Cesetlere ulaşılamadı

Tokat'ın Reşadiye İlçesi yakınlarında Kelkit Çayı'na uçan otomobilde 1'i çocuk 5 kişinin öldüğü bildirildi. 2 yıl önce de yine aynı yerde 5 kişi daha yaşamını yitirmişti. Kelkit Çayı, 2 günde 10 kişiye mezar oldu. Cesetlere ulaşabilmek için çayda yapılan arama çalışmaları devam ediyor.

Yayınlanma: 01.08.2009 - 12:56
Abone Ol google-news

D-100 Karayolu'ndaki kamyon şoförleri Reşadiye İlçesi'ne 10 kilometre uzaklıkta dün akşam yoldan çaya doğru inen fren izleri görünce bir aracın çaya uçmuş olabileceğini bildirdi. Sivil Savunma ekiplerince yapılan aramalarda 500 metre uzaklıkta çalılıklara takılmış 1 kadın cesedi bulundu. Havanın kararması nedeni ile ara verilen aramalar bu sabah hızlandırıldı.

Bulunan cesetle ilgili yapılan araştırmalar ve gelen ihbarlar dogrultusunda İstanbul'dan Gümüşhane'nin Şiran İlçesi'ndeki düğüne giden 35 yaşındaki Fikri Tosun, eşi 35 yaşındaki Gönül Tosun, çocukları 4 yaşındaki Müjdat Tosun ile 33 yaşındaki Yusuf Tosun ve 30 yaşındaki Ersoy Tosun'un içinde olduğu otomobilin sulara gömüldügü belirlendi. Su üzerinde bulunan cesedin ise Gönül Tosun'a ait olduğu saptandı. Araçtaki diğer kişilerin de öldüğü tahmin ediliyor.

Su seviyesinin yüksekliği nedeni ile henüz diger cesetlere ulaşılamazken, çayı besleyen Sivas'ın Suşehri İlçesi'ndeki Kılıçkaya Barajı'nın kapakları kapatıldı. Su seviyesinin düşmesi ardından henüz gözükmeyen otomobile ulaşılarak cesetlerin çıkarılmasına çalışıldığı açıklandı. Bulunan ceset, Reşadiye Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Kelkit Çayı'nda uçtuğu sanılan otomobilin 1 kilometrelik alanda bulunmasına çalışılıyor.

 

"Cesetlere ulaşabileceğimizi umut ediyoruz''

Tokat Vali Vekili Şükrü Çakır, Reşadiye ilçesinde Kelkit Irmağı'na bir aracın devrildiği ihbarı üzerine bölgede başlatılan arama çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini bildirdi.
Kılıçkaya Baraj Santrali'nden ırmağın suyunun kesilmesi için talepte bulunduklarını anlatan Çakır, ''Irmağın suyu kademeli olarak azaltılıyor. Bu azalan su neticesinde cesetlere ulaşabileceğimizi umut ediyoruz'' dedi.

Emniyet Müdürü Ömer Aydın, Reşadiye Kaymakam Vekili olan Niksar Kaymakamı Uğur Turan, İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Binbaşı Yıldırım Çatık ile birlikte arama yapılan bölgeye gelen Vali Vekili Şükrü Çakır, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.
Araçta bulunanların yakınlarıyla da görüşen Çakır, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, şunları söyledi:
''Reşadiye Darıdere mevkisinde vahim bir kazanın olduğunu tespit ettik. Ancak önce sadece ırmağın içerisinde bir kadın cesedinin görülmesi üzerine bunun trafik kazası değil, belki ırmağa düşme gibi anlaşılan bir ölüm sanılmıştı. Ancak araştırmalar genişletilince, İstanbul güzergahından Gümüşhane Şiran güzergahına giden bir otomobilin Kelkit Irmağı düştüğü anlaşılmıştır. Yakınlarının Tokat Emniyetine de verdiği ihbarla da araştırmalar derinleştirilmiş, kazaya uğrayan araçtaki yolcuların isim ve kimlikleri tespit edilmiştir ve yakınlarıyla temas kurulmuştur. Ancak ırmağın derin ve güçlü olması nedeniyle araca ve diğer cesetlere henüz ulaşılamamıştır.''

Sivil Savunma ve jandarma ekiplerinin olay mahallinde aramalara devam ettiğini anlatan Çakır, Samsun ve Sivas'tan da ekip talep ettilerini, ırmağın suyunun azaltılması için Kılıçkaya Baraj Santrali'nden ırmağın suyunun kesilmesi için talepte bulunduklarını söyledi.

Irmağın suyu kademeli olarak azaltıldığını anlatan Çakır, ''Azalan su neticesinde cesetlere ulaşabileceğimizi umut ediyoruz. Aramalar tüm hızıyla devam ediyor. Bu vahim kaza dolayısıyla ölenlerin yakınlarına baş sağlığı ve sabır diliyorum'' diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler