Çetin Doğan'ın tutuklanmasına itiraz

Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin yürüttüğü 28 Şubat Soruşturması kapsamında tutuklanan emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın avukatı Hüseyin Ersöz, müvekkilinin tutuklanmasına itiraz etti.

Yayınlanma: 04.06.2012 - 12:26
Abone Ol google-news

Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ne verilen itiraz dilekçesinde, Çetin Doğan'ın 28 Şubat Soruşturması çerçevesinde 29 Mayıs 2012 tarihinde ifadesinin alındığı ve tutuklandığı anlatıldı.

Dilekçede, soruşturmanın, 28 Şubat 1997 tarihinde Milli Güvenlik Konseyi'nin (MGK) toplanarak ülkede irticai faaliyetleri önleme amacıyla aldığı 18 maddelik bir karara dayandığı, Cumhurbaşkanı'nın başkanlık ettiği, yasa gereği hükümet ve askeri erkandan çeşitli üyelerin katıldığı MGK'da alınan kararların, emir niteliğinde değil, tavsiye niteliğinde olduğu ve bunların öneri olarak hükümete bildirildiği görüşlerine yer verildi.

Emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın, zaten tutuklu olduğu ve bu nedenle kaçma şüphesi bulunmadığı belirtilen dilekçede, ''Tutuklamaya kaçma tehlikesinden ötürü karar veriliyorsa, kaçmaya teşebbüs durumunun nereden kaynaklandığının kararda açıklanması gerekir'' denildi.

Doğan'ın, gerek savcılık, gerekse mahkeme sorgusunda kendisine yöneltilen sorulara açık ve net yanıtlar verdiği ve ayrıntılı açıklamalarda bulunduğu anlatılan dilekçede, emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın tutuklanmasına itiraz edilerek, tahliye edilmesi istendi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler