Cevat Çapan’dan edebiyat dersleri

Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi’nin ilk kez dünya edebiyatı üzerine düzenlediği yetişkin eğitimlerinde 2. bölüm başlıyor.

Yayınlanma: 26.02.2018 - 21:08
Abone Ol google-news

Şimdiye kadar “Osmanlı Yaşamı”, “Sanatta Lale ve Lale Devri”, “Osmanlı Çiniciliğinin Öyküsü”, “Köhne Bizans” ve “Galatasaray’dan Ankara’ya: Türk Resminin 100 Yılı” gibi başlıklarda verdiği yetişkin eğitimleriyle tarihteki farklı ve çok bilinmeyen konulara odaklanan Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi’nin ilk kez dünya edebiyatı üzerine düzenlediği yetişkin eğitimlerinde 2. bölüm başlıyor.

Edebiyatçı, yazar, şair ve çevirmen Prof. Dr. Cevat Çapan’ın anlatımıyla gerçekleştirilen eğitimlerin 2. bölümünde “Edebiyatta Ortaçağ ve Rönesans’a Geçiş” konusu işlenecek. Katılımcıların dünya edebiyatına dair akademik düzeyde bilgi sahibi olmalarını sağlayacak ve Dante, Chaucer, Montaigne, Cervantes’in eserlerinden okumalara da yer verilecek dersler 1 Mart’ta başlayıp 4 hafta boyunca her perşembe, 11.00-13.00 saatleri arasında SSM’de gerçekleştirilecek. Eğitimin daha sonraki bölümlerinde ise, “Edebiyatta Rönesans ve Aydınlanma Çağı’na Geçiş” ve “Aydınlanma ve Devrimler Çağı’nda Edebiyat” konularına yer verilecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler