ÇGD: Hüsnü Mahalli'nin tek suçu doğruları söylemek, yazmaktır!

Çağdaş Gazeteciler Derneği, Hüsnü Mahalli'nin gözaltına alınması üzerine yaptığı açıklamada, AKP iktidarının ülkeyi kendisinden olmayan herkes için açık cezaevine dönüştürme çabasında olduğunu savunarak, iktidarın hedefindeki son ismin Hüsnü Mahalli olduğunu belirtti. Açıklamada Hüsnü Mahalli'nin tek suçunun doğruları söylemek ve yazmak olduğu vurgulandı.

Yayınlanma: 14.12.2016 - 16:50
Abone Ol google-news

Hüsnü Mahalli’nin tek suçu doğruları söylemek, yazmaktır!

Ülkemizi, başta gerçeklerin sözcüsü gazeteciler olmak üzere kendisinden olmayan herkes için açık cezaevine dönüştürme çabasında olan AKP iktidarı, toplumu sindirme ve yıldırma amacıyla hemen hemen hergün bir meslektaşımızı özgürlüğünden alıkoymaya, halkla gerçekleri paylaşmasının önünde duvarlar örmeye uğraşmaktadır. AKP iktidarının hedefindeki son isim meslektaşımız Hüsnü Mahalli olmuştur.

Yıllardır süregelen; yüzbinlerce insanın ölümü, milyonlarca insanın da evlerinden yurtlarından göç etmesine yol açan Suriye’deki savaşa, dolayısıyla da Ortadoğu çıkmazına Ülkemizi, kendi siyasi geleceği için sokan AKP iktidarını, gazetecilik sorumluluğu çerçevesinde uyaran ve gerçekleri söyleyerek, yazarak kamuoyunu bilgilendiren gazeteci Hüsnü Mahalli, gözaltına alınarak susturulmak istenmiştir. Suriye ve Ortadoğu’da yaşananlara ilişkin bilgileri aktaran gazetecilerin başında gelen Hüsnü Mahalli’nin, Halep’te yaşananlara ilişkin bir televizyon programında açıklamalar yapacağını söylemesinden kısa bir süre sonra gözaltına alınması, susturulmasının en önemli kanıtıdır. Hüsnü Mahalli’nin gazeteciliği, Suriye’de iç çatışmaların başladığı ilk günlerde Şam’daki Emevi Camii’nde namaz kılmayı, Suriye’den Türkiye’ye göstermelik iki füze attırarak savaş planları yapanlara karşı bir gazeteciliktir ve meslektaşımızın susturulmasının tek amacı, iki ülke arasında barış temelli ilişkilerin geliştirilmesi için ‘kamuoyunun yararı’ doğrultusunda habercilik yapmasıdır.

Karşı karşıya kaldığımız durumun hiçbir hukuki zemini yoktur; gazetecilere yönelik her türlü gözaltı kararı, sadece siyasi niteliktedir. Hüsnü Mahalli’nin gözaltında tutulduğu her saniye, bu hukuksuzluğu işleyenlerin sicilinin kabarmasından başka bir anlam taşımamaktadır.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler