CHP İstanbul kongresi... Kılıçdaroğlu'ndan AYM kararını tanımayan hakimler hakkında sert açıklama

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Anayasa Mahkemesi'nin Şahin Alpay ve Mehmet Altan kararını uygulamayan mahkemenin hakimleri hakkında konuştu. Kılıçdaroğlu, "Hitler'in Adalet Müşaviri dönemin hakimlerine şunu söylüyor: 'Vereceğiniz her kararda önce kendinize şunu sorun: Benim yerimde Führer olsa nasıl karar verir?' Bugün bazı hakimler, AYM kararını tanımayanlar da o düzende yer aldılar" dedi.

Yayınlanma: 13.01.2018 - 10:53
Abone Ol google-news

<video:904282>

 

36’ıncı CHP İstanbul İl Olağan Kongresi Bostancı Gösteri Merkezi'inde yapılıyor. Saat 10:00'dan itibaren partililer salonu doldurmaya başladı. 654 delegeden oy kullanacağı seçimde, iki aday yarışıyor.  Kongrede CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu konuşma yaptı. Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları: 

36’ıncı CHP İstanbul İl Olağan Kongresi'nden kareler

Bu kongrede bir eksiğimiz var. Hapishanede bir esir, tutsak Milletvekili arkadaşımız var. Hiçbir suçu olmamasına rağmen aramızda olmaması demokrasinin ayıbıdır. Biz yürürken o hapishanede kitap yazıyordu; 'Ben yatarken, siz yürürken' diyordu. Evet, kalbimiz Türkiye'nin geleceği için aynı duygularla atıyordu. Birlikte mücadele ettik. Türkiye için mücadele ediyoruz. Gittiğiniz her yerde anlatın; ağzımızdan bir söz çıkıyorsa, bunun tek bir nedeni var, Türkiye'yi büyütmek ve yüceltmek. Enis Berberoğlu başta olmak üzere hiçbir Milletvekilinin hapishanede olmasını kabul etmiyoruz. Bu bir demokrasi ayıbıdır.

"BU HÜKÜMETİN ADI TEFECİ HÜKÜMETİDİR"

Bu hükümetin adı tefeci hükümetidir. Tefecilere hizmet ediyor bu hükümet. Ne demek tefeci hükümet? Son 15 yılda bir grup faiz lobisine ödedikleri para 179 milyar dolar. İşçiye emekliye vermiyorlar ya işte o paralardan. İçeriye de bir gruba ödediler. Son 15 yılda 620 milyar lira.

"BUNLAR GAYRİ MİLLİ"

Ankara'daki beyler yandaşları dünürleri gittiler Man adasında şirket kurdular. Vergi vermemek için dümen çevirdiler. Musluğu açarken 5 çeşit vergi ödüyorsun. Bunlar milli değil gayri milli. Kendi ülkesine vergi ödememek için yurtdışında şirket kuranlar milli de olamazlar yerli de olamazlar.

"BİN 709 LİRA ASGARİ ÜCRETE KARŞI ÇIKANA O PARA HARAM OLSUN"

Dedik ki asgari ücreti arttırın. Bin 709 lira ile bir aile nasıl geçinsin. Bu ülkeyi yönetenler diyecek ki milletvekili aylığı yetmiyor ticaret yapmazsan geçinemem. Bin 709 liraya karşı çıkanlara o para haram olsun. Bu düzeni yıkacağız. Rant düzenini yıkacağız.

"EĞİTİM SİSTEMİ İFLAS ETTİ"

Eğitim iflas etmiş durumda. Hiç bir anne baba eğitim sisteminden memnun değil. Kendi çocuklarını kobay olarak kullanan ülke Türkiye. Sabah kalkıyorsunuz eğitim sistemi değişmiş, okul değişmiş, tabelalar değişmiş. Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin eğitim sistemini bozmayı amaçlıyorlar. Herkes severek ve isteyerek çocuğunu arzu ettiği okula gönderecek. Hiç bir zaman taşımalı eğitim yaptırmayacağız. Nerede bir çocuk varsa yanında öğretmeni olacak.

"BUGÜN SUÇLUYU SARAYDA OTURAN ZEVAT BELİRLİYOR"

Kuvvetler ayrılığı ilkesini ortadan kaldıran düzene hayır diyoruz. Yargı...İflas eden bir yargı sistemiyle karşı karşıyayız. Dünyanın bütün demokrasilerinde kimin suçlu olup olmadığına hakim karar verir. Ama siyasi otorite bütün gücü elinde topluyorsa suçluyu siyasi otorite belirler. Bugün suçluyu belirleyen Sarayda oturan zevattır. O suçluyu belirliyor arkasından hakim ve savcılar devreye giriyor. 1940'ların Almanyası 2017'nin Türkiye'si aynı.Biz boşuna kilometrelerce yürümedik. Adalet olsa o kadar yol yürünür mü? Adalet isteyen herkes için yürüdük.

"HAREKETE GEÇMEZSENİZ NAMERTSİNİZ"

Bugün geldiğimizde yerde suçluyu belirleyen sarayda oturan zevattır. Suçluyu o belirliyor arkasından savcılar, hakimler devreye giriyor. 1940'ların Almanyası'nda hangi koşullar varsa bugün Türkiye'de aynı koşullar vardır. Bu düzeni yıkacağız derken, Hitler Almanyası'nı Almanlar nasıl yıktıysa, direnme hakkımızı kullanarak biz de bu düzeni yıkacağız. Biz boşuna kilometrelerce yürümedik. Bu ülke için herkes için yürüdük. Adalet olsa o kadar yolu yürür müydük? Adalet soylu bir kavramdır, üzerinde hepimizin titremesi gerekir. Adaletin olmadığı bir yerde devlet, insan hakları, düşünce özgürlüğü olmaz; kaos, kavga, kargaşa, darbe olur. Adalet bunların hepsini engeller. Hitler'in Almanyası'nda Adalet Müşaviri vardı. Dönemin hakimlerine şunu söylüyor: 'Vereceğiniz her kararda önce kendinize şunu sorun. Benim yerimde Führer olsa nasıl karar verirdi?' Bugün Anayasa Mahkemesi kararını tanımayan bazı hakimler, Führer benzeri hareket içindeler. Biliyorum bunu söyledim diye şimdi hemen fezlekeler düzenlenecek, savcılar harekete geçecek. Geçmezseniz namertsiniz siz.

BİNALİ YILDIRIM'A CEVAP

Binali Yıldırım 'İlk mahkeme kararı geçerlidir' demiş. Hüküm geçerliyse Yargıtay'ı, Danıştay'ı kapat. Saray'a taşı karar versinler. Niye mahkeme kuruyorsunuz o zaman?"

"GİT SARAY'IN ÖNÜNDE YAK KENDİNİ"

Dün TBMM'de bir kişi üzerine gaz yağı döktü ve ateşe verdi. Niye? Geçinemiyorum diye. Bir gencecik vatandaşımız üzerine akaryakıtı döküyor kibriti vuruyor.Gazetelerin birinci sayfasında bile yer almadı. O işçi kardeşime söyleyeyim Meclis'e niye geldin? Git Saray'ın önünde yak. O zaman diyecek ki 'Beni çok seviyor kendisini ateşe verdi.'

<video:904262>

 

"NEREYE GİTTİ BU PARA?"

Saydam bir Türkiye'den yanayız. Neden saydam dedim. Dediler ki Suriyeliler için 30 milyar dolar harcadık. Çıktı Birleşmiş Milletler'de söyledi. Ben de çıktım 'Kime harcadın' dedim. Suriyeli çocuklar dilenci, diğerleri asgari ücretin altında çalışıyorlar. Hala cevabını alamamışım. Nereye gitti bu para?

"EGE ADALARI KİMİN?"

Ege adaları... Dünya kadar soru sordum; Bu adalar bizim mi Yunanistan'ın mı? Her lafıma laf yetiştirir buna geline tık yok. Çipras gitti ziyaret etti, Yunan bayrağı var. Dışişleri Bakanı açıklama yapıyor, Bizim zamanımızda teslim edilmedi diyor. Sen Süleyman Şah Türbesi'ni kaçırmadın mı? Tarihimize saygılıyız görkemli bir tarihimiz var. Ama bu saygı birilerinin diline pelesenk olmamalı. Bunlar Süleyman Şah Türbesi'ni kaçırarak kendi tarihlerine ihanet ettiler. Söz veriyorum Süleyman Şah Türbesi'ni oraya götüreceğiz Türk Bayrağı'nı dikeceğiz.

ENİS BERBEROĞLU'NDAN MESAJ

Tutuklu CHP İstanbul Milletvekil Enis Berbeoğlu, İstanbul İl Kongresi'ne yazılı mesaj yolladı.
Berberoğlu'nun mesajı şu şekilde:

"CHP İstanbul Kongre Üyelerini ve katılımcı dava arkadaşlarımı sevgi ve saygı ile selamlıyorum.
Demokrasi ve adalet ardına çok ağır bedel ödemiş dostum ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin şerefli mensubu Dursun Çiçek aracılığı ile sizlere yolladığım bu mesajımda vurgulamak isterim ki; ne bir pişmanlık ve ne de suçluluk duygusundan eser yoktur. Müteahhit bürolarında ve avukat ofislerinde değil, cephelerde savaş meydanlarında kurulmuş bir partinin onurlu bir üyesi olarak ne siz dava arkadaşlarımı ve ne de canımdan çok sevdiğim ailemi mahcup edecek hiç bir eylemim olmadı ve olamaz da...

Dava arkadaşlarımın katılımı ve sağ duyusu ile demokrasi şöleni olarak geçeceğinden emin olduğum İstanbul İl Kongresine iktidar yolunda başarılar diliyorum. İlk seçimlerle birlikte ülkemizde CHP'li günlerin yakın olduğu umudumu paylaşmak istiyorum. Aranıza en kısa sürede dönmek ve özlem gidermek dileği ile herkese sevgi ve saygılar sunuyorum" 

KONGREDE GERGİNLİK

CHP 36. Olağan İstanbul İl Kongresi'nde, CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Muharrem Aktaş ile bir grup arasında gerginlik yaşandı.

Muharrem Aktaş, kongrede söz alarak konuşmaya başladı. Aktaş'ın Sarıyer ilçesinde yapılan mahalle seçimlerinde usulsüzlük olduğunu iddia etmesi üzeri, Sarıyer ilçe teşkilatı üyesi bir grup slogan atarak tepki gösterdi. Grup, “Hak, hukuk, adalet" şeklinde slogan attı. “Hak, hukuk, adalet nerede" yazılı bir pankart da açan grup, Aktaş'ı yuhaladı. Bunun üzerine divan kurulu salonda bulunanları sakinleştirmeye çalıştı. Ardından divan kurulu, tüzük gereği il yöneticilerinin kongrede konuşma hakkının olmadığını belirterek, Aktaş'ın konuşmasını bitirmesini istedi. Divan kurulunun bu sözleri salondan yoğun alkış aldı. Muharrem Aktaş ise delege sıfatıyla konuşma hakkının olduğunu belirterek, konuşmasını sürdürmek istedi. Salondan yeniden tepki gelmesi üzerine Aktaş, “İl delegelerinin gerçeği öğrenmesine misafirlerimiz tarafından engel olunmuştur" diyerek kürsüden ayrıldı.

Kılıçdaroğlu kimi destekliyor?

Daha önce İstanbul il örgütünde görev yapmış olan Canan Kaftancıoğlu’nun CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu tarafından desteklendiği iddiaları üzerine Kılıçdaroğlu, ‘taraf olmadığını’ taraflara iletti. Kılıçdaroğlu'na yakın isimler son günlerde gazetecilere, CHP liderinin “2019 seçimlerine kavgasız gitmek istediğini" ve bu yüzden "orta yol" izlediğini söylüyor.

Dikkat çeken pankart

Bostancı Gösteri Merkezi"inin etrafı, İl Başkanlığı için adaylıklarını açıklayan mevcut İl BaşkanıCemal Canpolat ile Dr. Canan Katancıoğlu'nun pankartları ve CHP Bayraklarıyla donatıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılacağı kongre için Bostancı Gösteri Merkezinin içi de pankartlarla donatıldı. En dikkat çeken pankart, halen tutuklu bulunan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun fotoğrafının yer aldığı ve üzerinde "Buluşacağız özgürlükte, yarınlar bizim " yazılı pankart oldu.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler