CHP seçim bürosuna saldırı

CHP Yenimahalle Seçim Bürosu'na kimliği henüz bilinmeyen kişilerce taşlı sopalı saldırı düzenlendi. Saldırıda bazı partililer yaralandı. CHP'li yöneticiler, olaydan sonra Yenimahalle İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne giderek, şikayetçi oldu.

Yayınlanma: 25.03.2009 - 20:21
Abone Ol google-news

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, CHP'nin Merkez Seçim Bürosu'nun bulunduğu Ragıp Tüzün Caddesi üzerinden Gökçek'in de içinde AKP'lilerin bulunduğu iddia edilen parti otobüsü geçerken, CHP'li ve AKP'li partililer arasında sözlü tartışma çıktı. Ardından çıkan olaylarda seçim bürosu da hasar gördü.

Olayla ilgili bir açıklama yapan CHP Yenimahalle Belediye Başkan Adayı Fethi Yaşar, şu iddiada bulundu: "Olay Gökçek'in korumaları ve AKP taraftarlarınca gerçekleştirilmiştir. 23 FV 966 plakalı camları siyah filimle karartılmış arabadan silah gösterilerek etraftaki vatandaşlar tehdit edildi." Yaralanan partililerin hastanelerde tedavi altına alındığını söyleyen Yaşar, "Biz bu oyunlara gelmeyeceğiz. Biz vatandaşlarımızın kararlarına saygı göstereceğiz, sizinde bu kararlara saygı göstermenizi bekliyoruz" dedi.

Seçim bürosuna gelen CHP Genel Sekreteri Önder Sav, Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay, Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, Ankara İl Başkanı Ali Yıldız ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın, geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Başkanvekili Okay, saldırıdan duyduğunu üzüntüyü dile getirerek, kimsenin tahriklere kapılmamasını istedi.(


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler