CHP'den yoksullukla ilgili araştırma önergesi

CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemür yoksulluğa karşı alınacak önlemlerin belirlenmesi için Meclis Araştırması açılmasını istedi.

Yayınlanma: 15.04.2010 - 13:47
Abone Ol google-news

Meclis Başkanlığı'na sunulan Araştırma önergesinde 1923'ten 2002 yılına kadar, 80 yıldır Türkiye'nin toplam 220 milyar dolar olan borcunun 2009 sonunda 270 milyar dolar artarak 490 milyar dolara çıktığı ve 2010 yılında yeni doğan her bebeğin 7 bin dolar borçla yaşamaya başlayacağı kaydedildi.

Önergede, "Bu koşullarda Cari asgari ücretin net 576,57 lira olduğu düşünüldüğünde insan onuruna yaraşır bir geçim sürdürebilmek günümüzde ancak 6 gün için mümkün olmaktadır.Bunun yanında 2010 yılında brüt asgari ücret için artış oranı yüzde 5,2 net asgari ücret için yüzde 5,7'dir. Günlük artış miktarı 1 TL'dir. Aylık artış miktarı ise 31 TL'dir. Böylece asgari ücrete, günlük 2 simitlik zam yapılmıştır. AKP'nin uyguladığı ekonomik politikaların sonucu olarak günlük 1 TL'lik sembolik asgari ücret artışı, halkımızın yoksulluğa terk edilmesinden başka bir şey değildir. Toplumumuzda AKP iktidarının bedeli artan işsizlik olduğu kadar önlenemeyen yoksulluktur. Sonuç olarak gelinen noktada, yoksulluğu azaltmak ve insanların asgari geçim standartlarının üzerinde yaşamalarını sağlamak için hangi politikaların izlenmesi gerektiğinin belirlenmesi bir zorunluluk olarak karşımıza çıkmaktadır" denildi.

Önergede, yoksulluğun neden ve sonuçları ile alınacak önlemlerin belirlenmesi için Meclis Araştırma Komisyonu kurulması istendi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler