CHP'li Ayhan, Emine Erdoğan'ın gezisini sordu

CHP İzmir Milletvekili Selçuk Ayhan Başbakan Erdoğan'a "Emine Erdoğan, hangi hukuksal gerekçe ve ihtiyaçla Devlet malını özel ziyaretlerinde kullanabilmektedir? Sayın Emine Erdoğan'ın, Arap Şeyhine yaptığı düğün ziyaretinin ülkemize maliyeti nedir? "diye sordu.

Yayınlanma: 03.04.2010 - 10:41
Abone Ol google-news

CHP İzmir Milletvekili Selçuk Ayhan Meclis Başkanlığı'na sunduğu yazılı soru önergesinde, Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın, Katar Emiri'nin kızının düğününe katılmak için Başbakanlığa ait Ata uçağıyla Doha'ya gittiğini kaydetti. Emine Erdoğan'ın devlete ait uçakla, düğüne gitmesinin kamuoyunda tepkilere neden olduğunu ifade eden Ayhan "Gelişmiş ülkelerden Fransa'da dahi hükümet tarafından, 'Zor durumlarda, bakanlar kurulunun üyelerinin de vatandaşlara örnek davranışlar içinde olması gerektiği, bundan sonra bütün bakanların iş yolculuklarında tarifeli uçak kullanması' gibi ülke kaynaklarının dikkatli kullanılmasına ilişkin uyarılar yapılırken; yoksulluk sınırı altında 25 milyona yakın insan bulunan, 2 milyona yakın yurttaşı yatağına aç giren ülkemizde; Başbakanın eşinin, vatandaşın vergileriyle alınan uçağı 'özel malı' gibi 'düğün gezmelerinde' kullanması akla, ahlaka ve vicdana uygun görülmemiştir." dedi. AKP hükümetinin iktidara geldiği günlerde tasarruf genelgeleri yayınladığını hatırlatan Ayhan Başbakan Erdoğan'a şu soruları yöneltti:

"AKP hükümetleri iş başına geldiği tarihten bu yana Başbakanlık tarafından tasarruf tedbirlerine ilişkin kaç genelge yayımlanmıştır? Bu genelgelerden kaçı yürürlükten kaldırılmıştır? Genelgeler doğrultusunda, Başbakanlığın izni ile ülkenin hangi 'zorunlu ihtiyaçları' tasarruf tedbirleri kapsamı dışında tutulmuştur? 'Uluslararası toplantılar ile milli bayramlar hariç, açılış, konferans, seminer, yıldönümü ve benzeri kutlama ve organizasyonlara ilişkin faaliyetler nedeniyle gezi, kokteyl, yemek ve benzeri davetler düzenlenmeyeceği, hediye ve diğer adlar altında ödeme yapılmayacağı' gibi tasarrufu tedbirlerine ilişkin hükümler yürürlükte ise, Başbakan Sayın Erdoğan'ın eşi Sayın Emine Erdoğan, hangi hukuksal gerekçe ve ihtiyaçla Devlet malını özel ziyaretlerinde kullanabilmektedir? Sayın Emine Erdoğan'ın, Arap Şeyhine yaptığı düğün ziyaretinin ülkemize maliyeti nedir? Türk-İş'in Mart ayında yaptığı araştırmaya göre, dört kişilik bir ailenin yeterli beslenebilmesi için Mart ayı itibarıyla yapması gereken harcamanın (açlık sınırı) 845'TL'ye, yoksulluk sınırının ise, 2 bin 753 TL'ye yükseldiği; ayrıca asgari ücretin, 576 TL olduğu bir ülkede Başbakanın eşinin, devletin uçağıyla, başka ülkelere düğün ziyaretlerinde bulunması ahlaki ve etik ilke ve değerlere uygun mudur? "
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler