CHP'li Ayhan'da KEY sorusu

CHP İzmir Milletvekili Selçuk Ayhan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a KEY ödemelerini sordu.

Yayınlanma: 30.10.2009 - 10:29
Abone Ol google-news

CHP İzmir Milletvekili Selçuk Ayhan Meclis Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, KEY ödemelerinin yapılmamış olmasının yurttaşları mağdur ettiğini belirtti.

Ayhan "AKP iktidarının ekonomi politikaları çökmüştür. Gelinen bu noktada; İşsizlik Sigorta Fonu bütçe açıklarını kapatmada kullanılmakta, KEY ödemeleri sürekli geciktirilmekte, çalışanın üzerindeki vergi yükü her geçen gün arttırılmakta, ücretlilere her yıl olduğu gibi enflasyonun altında ücret artışı verilmektedir. Yani başarısız ekonomi yönetiminin acı reçetesi çalışanlara kesilmektedir." dedi.

Selçuk Ayhan soru önergesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a şu soruları yöneltti:
"Bu güne kadar kaç vatandaşımıza KEY ödemesi yapılmıştır? Toplam tutar nedir? KEY ödemesi yapılamayan hak sahiplerinin sayısı nedir? Toplam tutar nedir? Kamu kurumları arasında yaşanan anlaşmazlık ve gecikme nedeniyle mağdur olan vatandaşlarımıza alacağı tutar üzerinden faiz tahakkuk ettirilecek midir? Vefat, adres değişikliği ve çalıştığı kurum tarafından KEY kesintileri belgeleri kaybedilen vb. nedenlerle tespit edilemeyen hak sahiplerinin sayısı nedir? Bu nedenlere bağlı olarak KEY ödemesi talep edenlerin sayısı nedir? Bunlardan kaçı çözüme ulaştırılmıştır? Yaşanan sıkıntıları da dikkate alarak, KEY ödemesi için kesinti yapan kurumların, hak sahiplerinin listesini müracaata bağlı olmadan ilgili kuruma göndermesini kapsayan bir düzenleme yapmayı düşünüyor musunuz?

Teknolojinin ve iletişimin bu denli hızlı olduğu bir çağda yaşanan gecikme ve KEY ödemelerinde yaşanan tablo makul görülebilir mi? "


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler