CHP'li Koktürk'ten Erdoğan'a 29 Ekim sorusu

CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk Başbakan Erdoğan'a "ABD ziyaretinizin, Obama tarafından, basına yansıdığı biçimiyle, 'Türkiye'nin yol haritasının belirlenmesi amacıyla', 'Cumhuriyet Bayramı' olarak kutlanan 29 Ekim tarihine çekilmesiyle ilgili verilmek istenen mesaj nedir?" diye sordu.

Yayınlanma: 20.10.2009 - 09:56
Abone Ol google-news

CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk Meclis Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, Kurtuluş Savaşı'nın olağanüstü güç koşullarda dünyanın en güçlü emperyalist devletlerine karşı verilen büyük bir mücadele, bu mücadele sonunda imzalanan "Lozan Antlaşması"nın ise bu başarının onurlu belgesi olduğunu söyledi.

Köktürk "Böylesine önemli bir güne ve Cumhuriyetimize; halkımızın, gençlerimizin ve yöneticilerimizin sahip çıkması, değer vermesi, iç ve dış odaklara karşı koruması, günümüzde ülkemize yönelen birçok tehdit düşünüldüğünde, yaşamsal bir önem taşımaktadır. Ancak, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanının ABD ziyaretini Obama'nın isteğiyle 29 Ekim tarihine çekileceği ulusal basınımıza yansımıştır. Yine aynı şekilde 'Sevr'e uygun harita' Fransız Le Figaro gazetesinde yayımlanmış ve haberin içeriğinde 'Türkiye üzerinden geçen enerji koridorlarını gösteren bu haritanın CİA ve ABD Enerji Bakanlığınca çizildiği' iddiası yer almıştır" dedi.

Köktürk, Başbakan Erdoğan'a "ABD ziyaretinizin, Obama tarafından, basına yansıdığı biçimiyle, 'Türkiye'nin yol haritasının belirlenmesi amacıyla', Cumhuriyetimizin ilan edildiği gün olan ve tüm ulusumuzca 'Cumhuriyet Bayramı' olarak kutlanan; 29 Ekim tarihine çekilmesiyle ilgili verilmek istenen mesaj nedir? Bu mesaja yönelik Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak sizin tavrınız nedir? Le Figaro gazetesinde yer alan haber ve yorumlarla, 29 Ekim günü ABD'ye davet edilmenize yönelik haberler ve ülkemizdeki son haftaların başlıca gelişmeleri birlikte değerlendirildiğinde: ulusumuzun bilgisine sunulmayan 'gizli gündemler'" mi söz konusudur? Böyle bir süreçte; Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak, 'Lozan kazanımları, cumhuriyetimizin değerleri ve ulusumuzun çıkarları doğrultusunda görevinizi layıkıyla yaptığınızı düşünüyor musunuz?" sorularını yöneltti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler