"Çiçek'in avukatları rapora itiraz etmeli"

CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman, ıslak imza belgesinin jandarma kriminal dairesi ve üniversiteler gibi kurumlarda tetkik edilmesi gerektiğini belirterek "Albay Dursun Çiçek'in avukatları mutlaka Adli Tıp Kurumu raporuna itiraz etmeli" dedi.

Yayınlanma: 11.11.2009 - 09:06
Abone Ol google-news

CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman, yaptığı yazılı açıklamada, Adli Tıp Kurumu'nun tamamen özerk bir kuruluş olmadan kararlarına güvenilemeyeceğini savundu. AKP iktidarında siyasallaşan kurumlardan birinin de Adli Tıp Kurumu olduğunu belirten Arıtman, şunları söyledi:
"Bu kurumun kuşkulu yeni atamalarından sonra ıslak imza ile ilgili kararın AKP'yi memnun edecek şekilde çıkması dikkat çekicidir. Islak imza olayındaki zamanlamalar tesadüfün bu kadarı da olmaz dedirtecek niteliktedir. Adli Tıp Kurumu bilimi kullanarak adaletin yerine gelmesini sağlaması gerekirken AKP döneminde tamamen iktidarın yan kuruluşu gibi çalışmaktadır. Özel yetkili savcılığın ıslak imza belgesini Askeri savcılığa vermemesi, Adli Tıp raporunu göndermesi hukuki bir karar değildir.

Suçun ortaya çıkacağı endişesini taşıyan siyasi bir karardır. Islak imza belgesinin jandarma kriminal dairesi ve üniversiteler gibi kurumlarda da tetkik edilmesi gereklidir. Albay Dursun Çiçek'in avukatları mutlaka Adli Tıp raporuna itiraz etmelidir. Unutulmasın ki o Adli Tıp Kurumu raporu Hüseyin Üzmez'i de kurtarmıştı. O rapora itiraz edilmeseydi Hüseyin Üzmez bugün serbest bir şekilde yeni kurbanlar peşinde dolaşıyor olacaktı. Adli Tıp Kurumu tam özerk bir yapıya kavuşmadan tüm kararları, raporladı toplumda Hüseyin Üzmez'i hapisten kurtaran rapor gibi algılanacaktır."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler