Çiçek'ten 'yeni anayasa' yorumu

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, 2012 yılının sonuna kadar yeni anayasa yapımını bitirmeyi hedeflediklerini belirterek, "2012 diye bir hedef koyduk. Hedef olmazsa ucu açık olur, ne zaman biteceği belli olmaz" ifadesinde bulundu.

Yayınlanma: 27.12.2011 - 20:48
Abone Ol google-news

NTV yayına katılan Çiçek, yeni anayasa çalışmaları hakkında bilgi verdi. Her partiden birer kişiden oluşan üç alt komisyon kurulduğunu anımsatan Çiçek, üç alt komisyonun yanında teknik komisyonun da oluşturulduğunu belirtti.

Anayasa çalışmalarının tamamlanma tarihi olarak 2012 sonunu işaret eden Çiçek, "Tabi ki 2012 diye bir hedef koyduk. Hedef olmazsa ucu açık olur, ne zaman biteceği belli olmaz" dedi. Dört yıl için seçildiklerini, 6 ayın ise geçtiğine dikkat çeken Çiçek, yakın zamanda yapılacak üç seçime işaret ederek, anayasa gibi uzlaşı aranan konuların seçim ortasında tartışmanın sıkıntılı olabileceğini dile getirdi.

Çiçek, geçmiş uygulamalarda anayasa kaç günde bitirildiğine bakılarak makul bir süre ifade ettiklerini söylerken, "Şimdi 2012'de bu işi bitireceksek her kesin emek harcaması lazım" dedi. Çiçek, yeni anayasaya katkı vermek isteyenleri daha fazla çalışmaya davet etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler