"Çiftçiye yönelik krediler durduruldu mu?"

CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'a, "Ziraat Bankasının çiftçilere yönelik kredilerin durdurulduğu iddia edilmektedir. Genel Müdürlüğün böyle bir talimatı var mıdır? Varsa, çiftçilere yönelik kredilerin durdurulmasının gerekçeleri nelerdir" diye sordu.

Yayınlanma: 24.08.2011 - 16:53
Abone Ol google-news

CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, TBMM Başkanlığı'na, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Son günlerde kamuoyunda Ziraat Bankası'na kredi başvurusunda bulunan çiftçilerin kredi taleplerinin kabul edilmeyeceği, Genel Müdürlüğünün talimatları doğrultusunda kredilerin durdurulduğu şeklinde bilgilerin gündeme gelmekte olduğuna dikkat çeken Aksünger, şu soruları yöneltti:
"Ziraat Bankasının toplam mevduatından çiftçilerimize kredi olarak ayrılan oran ne kadardır?
Ziraat Bankasının çiftçilere yönelik kredilerin durdurulduğu iddia edilmektedir. Genel Müdürlüğün böyle bir talimatı var mıdır? Varsa, çiftçilere yönelik kredilerin durdurulmasının gerekçeleri nelerdir?
İktidarınız döneminde çiftçilikle uğraşanlara ödenen kredi tutarı ne kadardır? Bu kredilerin ne kadarı geçimini çiftçilikle sağlayan köylülere, ne kadarı büyük toprak sahiplerine ve işletmelere verilmiştir?
Bankanızdan çiftçilere ödenen kredilerin tahsilat oranı nedir? Tahsil edilemeyen kredilerden ne kadarı küçük toprak sahibi çiftçilere, ne kadarı büyük toprak sahipleri ve işletmelere aittir?
Bankanızın çiftçilere yönelik kullandırmış olduğu kredilere uyguladığı faiz oranı nedir? Bu faiz oranı bütün kredi sahiplerine aynı şekilde mi uygulanmıştır? İstisnaları var mıdır? Varsa bu istisnalar neye göre belirlenmiştir?
Geçimini çiftçilikten sağlayan vatandaşlarımızın daha fazla mağdur edilmemesi için bankanızın çiftçilere verdiği kredilerle ilgili uyguladığı kısıtlamalar ne zaman kaldırılacaktır? Kaldırılmayacaksa nedeni nedir?"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler