Çin Dışişleri Bakanı Cieçi, Rusya'da

Çin Dışişleri Bakanı Yang Cieçi, Rusya-Çin ilişkilerinin ve stratejik ortaklığının gelişmesinin Çin yönetimi için büyük önem taşıdığını söyledi.

Yayınlanma: 22.02.2013 - 17:39
Abone Ol google-news

Yang Cieçi, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile başkent Moskova'da yaptığı görüşmede, mart ayında Çin Devlet Başkanlığı'nı üstlenecek Şi Cinping'in Rusya ziyaretini ele aldı.

İki ülke ilişkilerinin de gündeme geldiği görüşmede Cieçi, günümüzde, dünyada zor ve derin değişikliklerin, küresel ekonomik krizin yaşandığını ve bu durumun uluslararası düzeyde istikrarsızlık ve belirsizlik getirdiğini ifade ederek, bu koşullarda Rusya-Çin ilişkilerinin gelişmesinin önemli olduğunu vurguladı.

Birleşmiş Milletler'in amaç ve prensiplerini birlikte savunmak için, ülkelerinin bundan sonra da uluslararası arenada stratejik işbirliğini güçlendirmeyi kararlaştırdıklarına değinen Cieçi, iki ülke yöneticilerinin daha sık bir araya gelmelerini ve yapılacak görüşmelerde önemli sonuçlar elde etmeyi amaçladıklarını belirtti.

Yang Cieçi, iki ülke arasında 2012 yılında 80 milyar dolar düzeyindeki ticaret hacmini, bu sene sonuna kadar 100 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini kaydetti.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da Rusya ve Çin arasındaki stratejik ortaklığın düzeyi ve uluslararası arenadaki politik koordinasyonun, iki ülke yetkililerinin görüşme sıklığını belirlediğini vurguladı.

Rusya ve Çin arasında her düzeyde yoğun görüşme yapıldığını belirten Lavrov, Rus ve Çin devlet başkanlarının G-20, BRICS ve Şangay İşbirliği Örgütü zirvelerine katılacaklarını aktardı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler