Çin iklim toplantısına katılacak

Çin Dışişleri Bakanlığı, gelecek ay Danimarka'da yapılacak BM iklim toplantısına Başbakan Ven Ciabao'nun katılacağını açıkladı.

Yayınlanma: 26.11.2009 - 08:58
Abone Ol google-news

Çin Devlet Konseyi de 2020 yılına kadar gayri safi milli hasılada birim başına düşen karbondioksit salım yoğunluğunu 2005'e göre yüzde 40-45 oranında azaltacaklarını açıkladı.

Konseyin açıklamasında bunun Çin'in kendi ulusal koşullarına göre aldığı bir karar ve iklim değişikliğine ilişkin küresel çabalara katkı olduğu belirtildi.

Resmi Çin Uluslararası Radyosunun internet sayfasında toplantıyla ilgili olarak yer alan yazıda, kritik sorunlarda gelişmiş ülkeler ile gelişmekte olan ülkeler arasında hala ciddi fikir ayrılıkları bulunduğuna işaret edildi.

Çin'in sorunları

Çin'in enerji tüketimini azaltıcı tedbirlerle 5 yıl içinde karbondioksit salımını 1,5 milyar ton azaltmasının beklendiği ifade edilen yazıda, en büyük gelişmekte olan ülke olan Çin'in ekonomik kapasite açısından dünyada ön sıralarda yer almasına rağmen, halen yoksulluk ve şehirler ile köyler ve bölgeler arasında dengesizlik gibi sorunlarla karşı karşıya bulunduğu vurgulandı.

Yazıda, özellikle sanayileşme ve kentleşme sürecinde ulusal ekonominin hızla gelişmesinin enerji tüketiminde artışa neden olduğu hatırlatılarak, bu durumda karbondioksit salımını azaltma taahhüdünün Çin ekonomisinin gelişmesini büyük ölçüde etkileyeceğine dikkat çekildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler