Çin, insanlı uzay istasyonu geliştirecek

Çin, önümüzdeki on yıl içerisinde insanlı uzay istasyonu geliştireceğini duyurdu. Çin, 1992'de başlattığı insanlı uzay macerasında birçok mekik göndermiş ve 2003'te uzaya insan yollamıştı.

Yayınlanma: 23.09.2009 - 13:11
Abone Ol google-news

China Daily gazetesinin haberine göre, Çin Mühendislik Akademisi baş tasarımcısı Vang Yongcı, Çin'in insanlı uzay istasyonunu geliştirmeye başladığını ve programlı bir proje dahilinde ilerlediğini açıkladı.

Vang, Pekin'de basın mensuplarına yaptığı açıklamada, üç aşamalı olarak planladıkları projenin ikinci safhası olan "Şıncou 6" ve "Şıncou 7" mekiklerinin fırlatılmasından sonra yapılacak "uzay yürüyüşü"nün tamamlanmasıyla, üçüncü aşama olan insanlı uzay istasyonu programının hızlanacağını söyledi.

Üçüncü aşamanın uzayda kenetlenme ve buluşma yeri temin etme olacağını belirten Vang, projenin en son safhasının insanlı uzay istasyonu kurmak olduğunu belirterek, "10 yıl sonra projenin tamamlanmasının ardından artık Çin sadece uzayda gezmeyecek, aynı zamanda atmosferin ötesinde çalışmalar yapacak" diye konuştu.

Çin, 1992'de başlattığı insanlı uzay macerasında birçok mekik göndermiş ve 2003'te uzaya insan yollamıştı. Çin, ABD ve Rusya'dan sonra insanlı uzay çalışmaları yürüten üçüncü ülke olarak dikkat çekiyor. Taykonot olmak için geçen ay "süper insan" arayan Çin, taykonot adaylarına aralarında 3 nesil sağlıklı olmak, nefesi kokmamak ya da burnu akmamak gibi ilginç maddelerin olduğu 100 şart öne sürmüştü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler