Clinton Libya'da

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton önceden duyurulmayan bir ziyaret için Trablus'a gitti. Clinton'ın ülkedeki geçiş yönetimine 11 milyon dolarlık yeni bir yardım paketi önermesi bekleniyor.

Yayınlanma: 18.10.2011 - 12:52
Abone Ol google-news

Şubat ayında Kaddafi karşıtı ayaklanmanın başlamasından sonra Libya'ya giden en üst düzey ABD'li yetkili olan Clinton, burada Libya Ulusal Geçiş Konseyi'nin üst düzey yetkilileriyle bir araya geldi. ABD'li diplomatik kaynaklar, Clinton'ın görüşmede Libya'ya yeni bir yardım paketi sunacağını söyledi.

Yeni yardım paketiyle birlikte ABD'nin Libya'ya yaptığı yardım tutarının şubat ayından bu yana 135 milyon doları bulacağı açıklandı.

Yardımın Libya'nın kayıp olan binlerce omuzdan ateşlenen füzeyi bulup yok etmesine destek amacı taşıdığı belirtildi. ABD, bu füzelerin terörist grupların eline geçmesinden endişe ediyor.

Clinton'ın ayrıca, Kaddafi yanlıları ile yaşanan çatışmalarda yaralanan UGK güçlerinin tedavisi için tıbbi yardım önerisi açıklayacağı kaydedildi. Yardım konuları arasında Fulbright burslarını içeren eğitim programları ve ülkenin doğusunda yürütülecek bir arkeoloji projesi de bulunuyor.

ABD'li yetkililer, Clinton'ın UGK yetkilileri ile görüşmesi sırasında Lockerbie saldırısı konusunu da gündeme getireceğini belirtti.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler