Çocukların yerde bulduğu cisim patladı: 3 yaralı

Ağrı'nın Patnos ilçesinde, yerde buldukları cismin patlaması sonucu, 3 çocuk yaralandı.

Yayınlanma: 16.04.2011 - 10:19
Abone Ol google-news

Ağrı Valiliği, 3 çocuğun yaralanmasına neden olan patlamanın, çocukların çevreden aldıkları T-40 bombaatar ile eski ve patlamamış mühimmatları taşla ezmeye çalıştıkları sırada meydana geldiğini bildirdi. Patnos'ta 3 çocuğun, yerde buldukları cismin patlaması sonucu yaralanması olayıyla ilgili Ağrı Valiliğinden yapılan açıklamada şöyle denildi:

''İlçemiz 34. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı atış poligonu yakınlarında, askeri alanın 39 metre dışında, saat 11.00 sıralarında, Patnos İlçesi Serhat Mahallesi'nde hayvan otlatan çocukların çevreden aldıkları T-40 tipi bombaatar ile eski ve patlamamış mühimmatları, taşla ezmeye çalıştıkları sırada bir patlama meydana gelmiş, patlama sonucunda Baran Özyolcu ve Mahsun Duru ağır, Serhat Duru hafif şekilde yaralanmıştır. İlk tedavileri Patnos Devlet Hastanesinde yapılan yaralılar, daha sonra Ağrı Devlet Hastanesine sevk edilmiştir.''

 

Askeri helikopterle Erzurum'a sevk edildi

Ağrı'nın Patnos ilçesinde çocukların çevreden aldıkları T-40 bombaatar ile eski ve patlamamış mühimmatları taşla ezmeye çalıştıkları sırada meydana gelen patlamada yaralanan Baran Özyolcu, askeri helikopterle Erzurum'a getirildi.

Edinilen bilgiye göre, Serhat Mahallesinde hayvan otlatan üç çocuğun, 34. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı atış poligonu yakınlarında çevreden aldıkları T-40 tipi bombaatar ile eski ve patlamamış mühimmatları taşla ezmeye çalıştıkları sırada meydana gelen patlamada yaralanan Baran Özyolcu (12), askeri helikopterle Erzurum'a ulaştırıldı ve Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı.

Özyolcu'nun durumunun ağır olduğu öğrenildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler