Çorum ve Tokat'ta domuz gribinden ölüm

Çorum ve Tokat'ta domuz gribi nedeniyle 2 kişi hayatını kaybetti.

Yayınlanma: 02.12.2009 - 13:35
Abone Ol google-news

Çorum Valisi Mustafa Toprak, 30 Kasım pazartesi günü domuz gribi belirtileriyle Çorum Devlet Hastanesi'ne başvuran D.B (53) isimli erkekten alınan numunelerin aynı gün Refik Saydam Merkez Hıfzıssıhha Enstitüsü Başkanlığı'na gönderildiği ancak sonuçlar gelmeden hastanın vefat ettiğini belirtti.

Kronik diyabet rahatsızlığı da bulunduğu öğrenilen D.B'nin tahlil sonuçlarının bugün Çorum'a geldiğini bildiren Toprak, Pandemik A (H1N1) virüsünün pozitif çıktığı ifade etti. Vali Toprak, D.B'nin hayatını kaybetmesiyle Çorum'da domuz gribinden ölenlerin sayısının 2'ye yükseldiğini kaydetti.

Bugüne kadar H1N1 virüsü nedeniyle 119 kişinin hastanelerde tedavi altına alındığını anlatan Toprak, bunlardan 96'sının taburcu edildiğini, 23 kişinin de tedavilerinin sürdüğünü sözlerine ekledi.

 

Tokat

Tokat'ta 29 yaşındaki bir kadının domuz gribi virüsünden (H1N1) öldüğü bildirildi. AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, bir süre önce soğuk algınlığı şikayetiyle Tokat Devlet Hastanesi'ne başvuran bir çocuk annesi Ö.K. (29), burada yapılan tedavinin ardından Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne sevk edildi.

Sağlık durumu ağırlaşan Ö.K. buradaki müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.
Ö.K'nın cenazesi Tokat Alipaşa Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından Erenler Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Yetkililer, domuz gribi şüphesiyle genç kadından alınan numunelerin Ankara'ya gönderildiğini ve sonucun pozitif çıktığını bildirdi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler