Cudi'de çatışma: 1 şehit!

Cudi Dağı'nda operasyon yapan güvenlik güçleriyle PKK'li teröristler arasında bu sabah çıkan çatışmada uzman çavuş Mehmet Bostanoğlu şehit oldu.

Yayınlanma: 23.12.2011 - 12:45
Abone Ol google-news

İnsansız hava uçaklarının elde ettikleri görüntülerin ardından harekete geçen güvenlik güçleri, kış üstlenmesine geçen terör örgütü PKK’ye yönelik Şırnak’ın Cudi dağında operasyon düzenledi. 

Şırnak’ın Cudi Dağı’nda güvenlik güçlerinin PKK’li teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan 35 yaşındaki Uzman Çavuş Mehmet Bostanoğlu’nun acı haberi, memleketi Mersin’in Silifke İlçesi’ndeki ailesini yasa boğdu.

Cudi Dağı’nda operasyonda Uzman Çavuş Mehmet Bostanoğlu’nun şehit olduğu haberi, Silifke İlçesi’ndeki Atik Mahallesi’nde oturan annesi Sıdıka Bostanoğlu’na Silifke Garnizon Komutanı Yarbay İbrahim Alan, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Hakan Sayılan ve İlçe Emniyet Müdürü Volkan İmişçi tarafından verildi. Oğlunun şehit olduğunu öğrenen işitme ve konuşma engelli annesi ile diğer yakınları gözyaşlarına boğuldu. Sinir krizi geçiren şehidin yakınlarına sağlık ekipleri müdahale ederken, annesi Sıdıka Bostanoğlu, bir astsubaya sarılarak gözyaşı döktü.

Babasını 1997 yılında kaybeden, 2001 yılında Uzman Çavuş olan Mehmet Bostanoğlu’nun evli ve 2 çocuk babası olduğu, eşi ve çocuklarının da Şırnak’ta olduğu öğrenildi. Bostanoğlu’nun cenazesi Silifke’de toprağa verilecek.

3 gün önce başlatılan operasyonlarda teröristler sıcak temas sağlandı.Teslim ol çağrılarına ateşle karşılık verilmesi üzerine çıkan çatışmada 15 terörist öldürüldü. Teröristlerden birinin Cudi Dağı sorumlusu “Serbest Haruni”olduğu belirtildi. Şırnak’ın İdil ilçesi Cehennem Deresi Bölgesi’nde de bir grup terörist tespit edildi.Bölgeye jandarma özel harekat birlikleri ve komandolar indirildi. Çıkan çatışmada örgütün Cehennem Deresi sorumlusu olduğu belirtilen “Agit Batman” öldürüldü.

Öte yandan; Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde önceki gün mayın patlaması sonucu şehit düşen uzman çavuş Cezmi Kaya ise Eskişehir’in Sivrihisar ilçesine bağlı İstiklalbağı köyünde düzenlenen törenle  anne ve babasının mezarlarının yanında toprağa verildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler