"Dağda silahlı şehirde de kalemli mücadele..."

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, terör örgütüne ilişkin, ''Dağda silahlı mücadele şehirde de kalemli mücadelesi var'' dedi.

Yayınlanma: 24.12.2011 - 17:19
Abone Ol google-news

Şahin, AKP Eskişehir merkez Tepebaşı ilçe Teşkilatı'nın Gar Düğün Salonu'nda düzenlenen kongresinde yaptığı konuşmada, terör örgütünün birçok şeye yöneldiğini, sözde paçavra bir anayasa ve sözleşme yaptıklarını söyleri.

''Devlet olmayan devletmiş. Yargısı varmış, halk mahkemesi varmış, yargı teşkilatı, eğitim teşkilatı varmış, akademi varmış'' diyen Şahin, şöyle devam etti:
''AK Parti'den de özenti yapmışlar. Kandıracaklar güya. Kurban ol sen AK Parti'ye. AK Parti'nin siyaset akademisinde Türkiye anlatılıyor. Türkiye'nin birlik ve beraberliği, ülkenin bölünmezliği anlatılıyor. Senin akademinde isyan nasıl yapılır, halk isyana nasıl teşvik edilir, nasıl öldürülür, nasıl kurşun atılır, nasıl polise taş atılır ve sonra izini kaybettirip kaçılır... Bu dersleri veriyorsun, vermeye çalıştın. Sözüm ona meclisi varmış, vergi toplayacakmış. Sözüm ona bir de basın ayağı varmış. Gazetecilik de yapıyorlar. Tabi var. İki türlü uğraşıyor bu devlet ve milletle. Dağda silahlı mücadele şehirde de kalemli mücadelesi var. Kalem erbabı var. Bilerek, bilmeyerek birileri alet oluyor. Birileri yazıyor, çiziyor. O kadar yazıyor ki o kadar da şaşkın ve aptalca yazıyorlar ki İçişleri Bakanı bu ülke için çırpınıyor, milletin acısını duyuyor, başını önüne eğdirmemek için kendisini ortaya koyuyor, 'bu ülkeyi böldürtmem sana' diyor. Sen kalkıyorsun ona, yaptığı işe değil, verdiği mücadelesine değil, polisi ve askeriyle düştüğü yolda in avcılığına, oradaki terörist avcılığına değil, konuştuğu cümlelerden bir, iki kelime alarak sataşmaya çalışıyorsun. Kime hizmet ediyorsun kime?
Şehirde oturup, boğazdan maviliklere, tepedeki yeşilliklere bakarak, içeceğini yudumlayarak yazı yazılmaz. Sen benimle gel, Hakkari'ye, Şırnak'a, Şemdinli'ye. Ama şimdi az kaldı. Bu baharda hep beraber inşallah herkes oraya gidecek, bu yazıları yazanlar da gidecek, korkmayanlar zaten gidiyor, hep beraber gideceğiz. Bu sefer göreceksiniz neyin ne olduğunu.''

Şahin, bir taraftan silahlı mücadele, bir taraftan da kalemle mücadeleyi verdiklerini, buna da ''psikolojik harekat ve 5. kol faaliyeti, kara propaganda'' denildiğini dile getirerek, ''Kimse fantezi yapma hakkına sahip değil. Ne AK Parti ne de muhalefet. Devlet meselesidir bu. Bugün bizim sorumluluğumuzda, yarın bir başka kadroların sorumluluğundadır. Ama biz bizden önceki büyüklerimizden aldığımız, milli, manevi düşünce ve heyecanı anlamak ve anlatmak, bizden sonrakilere de devretmek zorundayız'' dedi.

Bu nedenle korkmadığını ama konuşmak zorunda olduğunu belirten Şahin, şöyle konuştu:
''Kim ne derse desin biz önemli bir konu üzerinde mücadele götürüyoruz, dikkatle, sabırla, insani olarak götürüyoruz. 5 Aralık'tan 23 Aralık'a Cudi Dağı'nda benim kahraman arkadaşlarımın yürüttüğü, etap etap verdiği mücadeleyi izledik. Günlerce yalvarıyor benim askerim, subayım, 'gel ne olur teslim ol. Devlet öldürmek istemez, öldürmez. Biz yaşatmak için varız. Üşüyorsan gel parkamı üzerine atayım, açsan ekmeğimi sana vereyim, çünkü sen de bu ülkenin insanısın. Biliyoruz ki seni kandırdılar, korkuttular ve oraya götürdüler. Gel hayatını zehir etme, insanca yaşa, hayata dön' diyor. Günlerdir dil döktü. Ama gece bir kısmı teslim oldu, bir kısmı ise bir kardeşimizi şehit etti. Bugün cenazesi var Mersin Silifke'de. O kardeşimize rahmet diliyoruz. Bir kardeşimiz Dağlıca yolunda önceki gün şehit oldu. Eskişehir'in Sivrihisar ilçesine bağlı İstiklalbağı köyünden Cezmi Kaya. O da şehit oldu. Mayın döşendi. Birileri bir şey yapıyor. Biz de bir şey yapıyoruz. Devlet yapar, devletin alternatifi yine devlettir, başkası olamaz ama birileri de zannediyor ki sanki biz İçişleri Bakanlığı olarak söz gelimi Batman Sulama Kooperatifi ile uğraşıyoruz ya da söz gelimi Avcılar Derneğini kapatıyoruz antidemokratik şekilde. İnanıyor musunuz buna, inanmıyorsunuz değil mi.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler