Darbeyi MİT’e haber veren binbaşı ihraç edildi

15 Temmuz darbe girişimini MİT'e ihbar eden, ismi sır gibi saklanan pilot binbaşı TSK'dan ihraç edildi. Başbakan Binali Yıldırım, darbeyi bir binbaşının ihbar ettiğini katıldığı canlı yayında açıklamıştı.

Yayınlanma: 05.08.2016 - 10:06
Abone Ol google-news

Başbakan Yıldırım katıldığı bir televizyon programında darbe ihbarını istihbaratın değil bir binbaşının yaptığını açıklamıştı. Herkesin merak ettiği o binbaşı hakkında bir açıklamada Milli Savunma Bakanı Fikri Işık yaptı. Işık, güvenlik gerekçesiyle binbaşının adının açıklamasının doğru olmayacağını ifade ederek, “O binbaşının ismini açıklamak doğru değil. Darbe teşebbüsünün ihbar edilmiş olması önemli. Darbeciler, “Bu akşam çok önemli bir görev var” diyerek binbaşıyı çağırıyorlar. “3 helikopterle MİT'i basacağız ve MİT Başkanı'nı alacağız” diyorlar. Binbaşı “Dışarıdan geldim, üstümü değiştireyim” diyor, saat 14.30 civarı. Hemen MİT'e geliyor. Tahminim o da darbeyi bilmiyor, çok önemli bir operasyon olduğunu söylüyorlar. Binbaşı MİT'e çalışan bir istihbarat elemanı değil. Kendi rızasıyla gelip söylüyor” demişti.

TSK’DAN İHRAÇ EDİLDİ

Hükümete yakın yazarların köşelerinde yer verdikleri bilgiye göre; darbeyi ihbar eden o binbaşının darbe süreci hakkında önceden bilgisi olduğu, darbe planlarını yapan darbecilerin hazırladığı isim listesinde yer aldığı ortaya çıktı.

Bu sebepten dolayı can güvenliği için gerekli tedbirlerin alındığı öğrenilen binbaşı, Olağanüstü Hal Kararnamesi’nin verdiği yetkiye dayalı olarak TSK’dan ihraç edildi. (Kaynak: Sözcü)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler