Davutoğlu için müze personeli odalara kapatıldı

Başbakan Davutoğlu’nun pazar günü Diyarbakır programı öncesi İçkale’de Habertürk canlı yayını öncesi müze müdürlüğü personeli ve güvenlik görevlileri Başbakanlık korumaları tarafından 1 saatten fazla odalara kapatıldı. Güvenlik görevlilerinin silahları alındı. Silahların alınması Diyarbakır Müze Müdür Vekili Maşuk Türe imzalı tutanakla belgelendi.

Yayınlanma: 02.06.2015 - 23:17
Abone Ol google-news

Başbakan Ahmet Davutoğlu, pazar günü yaptığı Diyarbakır mitingi öncesi tarihi İçkale’de Habertürk Televizyonu’nun canlı yayınına katıldı. Başbakan Davutoğlu’nun gelişi öncesi İçkale’deki müze müdürlüğü personeli ve güvenlik görevlileri iddiaya göre Başbakanlık korumaları tarafından odalara kapatıldı ve dışarı çıkmamaları istendi. Başbakanlık korumaları, özel güvenlik görevlilerinin silahlarına da el koydu. Yaşananları gazetemize anlatan ve isminin açıklanmasını istemeyen bir personel, “Başbakan Davutoğlu’nun gelişinden 10 dakika önce Başbakanlık korumaları bizi odalara kapattı. Üzerimizden kapı kilitlendi dışarı çıkmamız istendi. Biz ‘kapıyı kilitlemek yetmez bacayı da tıkayın’ deyince tartışma çıktı. Başbakanlık korumalır tarafından ‘güvenlik gerekçesiyle’ özel güvenlik görevlilerinin silahlarına el konuldu. Daha sonra Başbakan Davutoğlu İçkale’den ayrıldıktan sonra çıkmamazı izin verdiler. Özel güvenliklerinin silahlarını da iade ettiler. Bizi 1 saatten fazla içeride tuttular” dedi.

İşte o tutanak

Cumhuriyetin ulaştığı belgede ise güvenlik görevlilerinin silahlarının alınması belgelendi. “Tutanaktır” yazısıyla başlayan belgede “31.05.2015 tarihinde İçkale Müze Kompleksi’ne Başbaakn Ahmet Daöutoğlu’nun gelmesinden dolayı güvenlik nedeniyle alanda bulunan (75130558- 16392-6980738- 75130560) nolu Kırıkkale silahlar ve 4 adet şarjör, 28 adet mermi ile müze Müdür Vekili Maşuk TÜRE’ye teslim edilmiştir. İş bu tutanak tarafımızca imza altına alınmıştır” denildi. Silahını teslim eden Cengiz Çiçeklitaş, Mahmut Özakın ve Ümit Serhat Gersiyor’un imzasının yeraladığı tutanağın altında “teslim alan” imzasıyla Müze Müdür Vekili Maşuk Türe’nin imzası yeraldı. Müze Müdürlüğü yetkilileri konuyla ilgili sorularımıza yanıt vermedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler