Dediğimi yap yaptığımı yapma

Başbakan Recep Tayip Erdoğan, ülkenin en tartışmaları günlerini geçirdiği bir dönemde kafayı partisinin adına taktı. Bulduğu her ortamda partisine 'AKP' diyenleri eleştiren Erdoğan meğer, partisi hakkında açılan kapatma davasında Anayasa Mahkemesi'ne gönderdiği cevapta 'AKP' kısaltmasını kullanmış.

Yayınlanma: 04.06.2009 - 09:06
Abone Ol google-news

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin isminin kısaltmasının "AK Parti" olduğunu belirterek "AKP" diyenleri edepsizlikle suçlarken, AKP'nin, hakkında açılan kapatma davasında Anayasa Mahkemesi'ne gönderdiği cevap metninin bir yerinde "AKP"yi kullandığı ortaya çıktı.

Söz konusu cevap metninde, "Diğer yandan, iddianamede, Konya'nın Seydişehir AKP'li Belediye Başkanı İbrahim Halıcı'nın 'İnşallah bütün okullar imam hatip olacak' dediği, ileri sürülmektedir" cümlesi dikkat çekiyor.

 

Dil Derneği'nin görüşü

Bu arada, Dil Derneği Başkanı Sevgi Özel, yaptığı açıklamada, "Adalet ve Kalkınma Partisi'nin kısaltılmış şeklinin AKP olduğunu söyledi.

Özel, "Türk dilinin kurallarına göre bir parti ya da kurumun ismi kısaltılırken, isimde bulunan sözcüklerin baş harfleri alınır. Bu durumda Adalet ve Kalkınma Partisi'nin kısaltılmış şekli AKP'dir" dedi.

Özel, AKP'nin "Herşey Türkiye için" şeklindeki sloganının da her yerde yanlış yazıldığını ifade etti, "Buradaki 'herşey' bitişik yazılmaz. Her ve şey sözcüklerinin ayrı ayrı yazılması gerekir" diye konuştu.

Sık sık Meclis Televizyonu'nu izlediğini ifade eden Özel, birçok milletvekilinin Türkçeyi iyi konuşamadığını öne sürdü. Özel, bunun ülkemizde son yıllarda Türkçe eğitimine gereken önem ve özenin gösterilmeyişinden kaynaklandığını kaydetti.

 

CHP'den sert tepki

Başbakan Erdoğan'ın "Partimize AKP diyenler edepsizdir" sözlerine, CHP'den de sert tepki geldi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bihlu Tamaylıgil, Başbakan'a, "Edepsizlik karaya ak dememek mi, yoksa iktidarınızda usulsüz dinlemelerle insanların mahremini ortadan kaldırmak, özel yaşamlarını esir almak ve sokak ortasından çırılçıplak bırakmak mıdır?" diye sordu. Tamaylıgil, değerlendirmesini şöyle sürdürdü:
"Başbakan'ı, konuşma, yazı ve anlatımlarında AKP diyen siyasetçi, yazar, çizer, aydın, işçi, köylü, genç, ihtiyar, kadın, erkek her ırktn, mezhepten, dinten insanımızdan özür dilemeye çağırıyorum.
Başbakan adının da, alnının da ak olmasını istiyorsa önce dokunulmazlık zırhına sarılmaktan vazgeçsin ve kalpazanlık, zimmet, evrakta sahtekarlık gibi yüz kızartıcı suçlarının hesabını versin."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler