'Delkos'tan Karaburun' sergisi Rahmi Koç Müzesi'nde

Milliyet Gazetesi çizeri Haslet Soyöz, 2008 yılından bu yana her fırsatta gittiği İstanbul Terkos Gölü civarındaki Karaburun izlenimlerini, Rahmi M. Koç Müzesi’nde dün açtığı “Delkos’tan Karaburun’a” ismini taşıyan sergiyle paylaşıyor.

Yayınlanma: 15.05.2013 - 11:17
Abone Ol google-news

Haslet Soyöz, yaklaşık beş yıl önce fotoğrafla başlayan giderek tuvale dökülen Karaburun tablolarında denizden karaya doğal ve toplumsal hayatın tüm güzellik ve inceliğini çizer duyarlılığı, resim sanatının gücüyle yansıtıyor. Daha öncede Rahmi Koç’un desteğiyle aynı müzede sergiler açan Soyöz, politik karikatürlerle sergi açmak yerine resmi tercih ettiğini belirtiyor.

Soyöz, “Sergide yeralan değişik boyuttaki 44 tabloyla Karaburun’un her gittiğimde değişen renklerini, Karaburun’un değişimini, dönüşümünü, denizin büyülü yapısını yaşadıklarımı anlattım, bir anlamda belgeledim. Benim asıl mesleğim gazetecilik, gazete çizerliği. Bu yüzden konulu ve biraz da araştırmaya dayalı şeyler yapmayı seviyorum. İnşallah bundan sonraki sergimde hep istediğim bir konuyu babadan oğula geçen bekçisiyle anılan “Deniz Fenerleri”ni anlatmaya çalışacağım.

Haslet Soyöz’ün Rahmi M. Koç Müzesi’indeki üçüncü kişisel sergisi “Delkos’tan Karaburun’a” 15 Mayıs-16 Haziran tarihleri arasında ziyaretçilere açık.

 
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler