"Demokrasi güçleri içeriye, katiller dışarıya"

DİSK Genel Sekreteri Adnan Serdaroğlu, 3. Yargı Paketi'ne 12 Eylül 1980 öncesinde işlenen suçlarda lehte hüküm uygulamasının alındığını belirterek, "DİSK Genel Başkanı Kemal Türkler'in katili ve Ankara'da öldürülen 7 TİP'li öğrencinin katilleri de dahil olmak üzere birçok kişi bu kanundan faydalanarak erken tahliye olabilecek" dedi.

Yayınlanma: 04.07.2012 - 12:36
Abone Ol google-news

DİSK Genel Sekreteri Serdaroğlu, 3. Yargı Paketi'ne ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, "AKP hükümeti toplumsal bütün sorunları "irrasyonel" metodlarla çözme yeteneğini bir kez daha sergiledi. Muhaliflerini izole etmek için tıka basa doldurduğu cezaevlerinde "yer açmak" için olsa gerek, yasalaşan 3. Yargı Paketi'yle yeni bir yöntem buldu; 'katliamcılar, katiller dışarı, demokrasi güçleri içeri'" dedi. Meclis'te kabul edilen 3. Yargı Paketiyle sadece, özel yetkili mahkemelerinin yeniden kutsandığını insan haklarının, hukuk devletinin ve demokrasinin ayaklar altına alındığını savunan Serdaroğlu, "3. Yargı Paketi'nin 104'nci maddesine eklenen geçici 3. madde kapsamına 12 Eylül 1980 öncesinde işlenen suçlar alınarak, DİSK Genel Başkanı Kemal Türkler'in katili ve Ankara'da öldürülen 7 TİP'li öğrencinin katilleri de dahil olmak üzere birçok kişi bu kanundan faydalanarak erken tahliye olabilecek" dedi.

Lehe hüküm uygulamasının, katillerin, suikastçıların, katliamcıların dışarıya çıkartılması için özel olarak düzenlendiğini söyleyen Serdaroğlu, "Gün gelecek, devran dönecek, AKP halka hesap verecek" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler