Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlandı

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, Çanakkale ve Gemlik'te törenlerle kutlandı.

Yayınlanma: 01.07.2012 - 11:42
Abone Ol google-news

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen ilk törende, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Çanakkale Liman Başkanı Cem Murat Yıldırım tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Yıldırım, yaptığı konuşmada Çanakkale'nin antik çağlardan günümüze kadar zengin bir mirasa sahip olduğunu, kimi zaman bir geçiş güzergahı olarak adını duyurduğunu, kimi zaman ise tersaneleri ve yetiştirdiği denizcilerle tarihe not düştüğünü söyledi.

Kent tarihinin hiçbir dönemde denize, denizciliğe yabancı olmadığını anlatan Yıldırım, şöyle konuştu:

''Ancak denizciliğin üzerinde kara bulutların dolaştığı, yabancıların denizlerimiz, deniz ticaretimiz üzerinde hak iddia ettiği ve bu iddialarını hayata geçirdikleri dönemler de maalesef olmuştur. Ne mutlu ki bu millet verdiği büyük mücadeleyle bu ülke topraklarında ve denizlerindeki hükümranlık haklarını Lozan Barış Anlaşması ile tescillemiştir. Bu millete hiçbir şey 'altın tepside' sunulmamıştır. Her türlü kazanım altında destansı mücadelelerin yattığı asla unutulmamalıdır.''

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törenin ardından, Çanakkale İskelesi'nden ''Alınteri 8'' adlı feribota binen Vali Yardımcısı Hüseyin Kulözü, Belediye Başkan Vekili Oğuz Teoman, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutan Vekili Deniz Yarbay Erhan Uçakhan, Liman Başkanı Yıldırım, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Çanakkale Müdürü İsmail Durgun, Çanakkale Gemi Trafik Hizmetleri Müdürü Rıdvan Gezgin ile sektör temsilcileri deniz şehitleri için denize çelenk bıraktı.

Bu sırada, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait römorkörler ve hızlı tahlisiye botu ile Sahil Güvenlik botu gösteri yaptı.

Gemlik

Bursa'nın Gemlik ilçesindeki törenler de Atatürk Anıtı önünde başladı. Gemlik Kaymakamı Vekili Adnan Kayık'ın Atatürk Anıtı'na çelenk koyması, İstiklal Marşı'nın okunması ve saygı duruşunun ardından Kaymakam Kayık, Gemlik Belediye Başkan Vekili Aydın Bayraktar ve Liman Başkanı Serkan Canlı, ''Gemport'' römorkuyla açıldıkları denize çelenk bıraktı.
Tüm şehitler gibi deniz şehitlerinin de unutulmayacağını belirten Serkan Canlı, ''Bu çelenk tüm şehitlerimiz adına denize bırakılmıştır. Ruhları şad olsun'' dedi.

Törenler, Gemlik Römorku ve Yüksel Kaptan motoruyla gerçekleşen körfez gezisiyle sona erdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler